Fantacine.com

Tab af hår på grund af hormon ændringer

Tab af hår på grund af hormon ændringer


For både mænd og kvinder, kan hårtab negativ indflydelse selvværd. Mens der er mange faktorer, der kan bidrage til uforklarlig hårtab, et hormon ubalance er en af ​​de mest almindelige årsager.

Skjoldbruskkirtel

En overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkirtlen kan forårsage hormonelle ændringer, som resulterer i hårtab, især for kvinder. En kvindes hårsækkene og hovedbund er afhængige af thyreoidea afledte hormoner for optimal sundhed og vækst.

Graviditet

Øget østrogen hormon niveauer under graviditet betyder, at en større procentdel af hårsækkene forblive i den indledende vækstfase. Efter barnets fødsel, hovedbunden kaster de overskydende hår, hvilket resulterer i hvad der synes at være overdreven hårtab.

Overgangsalderen

Ligesom graviditet, ændrer menopause hormonerne i kroppen (såsom nedsat østrogen) og et resultat kan være hårtab. Hormonbehandling for overgangsalderen kan bremse hårtab problem.

Testosteron

Testosteron ubalance er en af ​​de førende årsager til hårtab for mænd. Et enzym i hårsækken omdanner testosteron til DHT (dihydrotestosteron), og store mængder af DHT (som følge af for høje testosteron niveauer) resulterer i mandlig skaldethed og hårtab.

Medicin

Visse medikamenter kan forårsage et hormon ændring i kroppen, hvilket fører til hårtab. Disse lægemidler omfatter blodfortyndende medicin, højt blodtryk og andre hjerte problem medicin, overdreven vitamin kosttilskud, p-piller og antidepressiva.


        

Udgiv min kommentar