Fantacine.com

Lettelsen Kemoterapi bivirkninger

Kemoterapi er en almindelig behandling for mange former for cancer. Mens effektive i mange tilfælde, bivirkningerne er ubehagelige og kan omfatte kvalme, opkastning, hårtab, træthed, anæmi og infektion, blandt andre. Her er nogle måder at håndtere disse bivirkninger, og bidrage til at minimere deres effekt på dit liv.

Kvalme og opkast

Kvalme og opkastning er blandt de mest almindelige kemoterapi bivirkninger, og sværhedsgraden af ​​disse problemer kan variere afhængigt af kombinationen af ​​lægemidler i systemet.
Ifølge den amerikanske Cancer Society (ACS), kan ændre den måde, du spiser hjælpe denne bivirkning. I stedet for at spise et par store måltider hver dag, så prøv at spise mindre måltider oftere og undgå overstuffed følelse, der kommer fra efterbehandling et stort måltid. Også, drikker drikke en time før du spiser i stedet for at have drikkevarer med dit måltid. Undgå slik og stegt mad med betydelig fedtindhold.
Undgå lugt, der kan udløse kvalme. Hvil efter at have spist, men ikke ligge fladt, og altid huske at trække vejret dybt og prøv og slappe af, når en bølge af kvalme strejker.

Hårtab

Selv om ikke alle kemoterapi patienter vil miste deres hår, hårtab er almindelig i visse tilfælde efter et par behandlinger, siger ACS.
Prøv at bruge mild shampoo og meget bløde hårbørster for at undgå overdreven hårtab. Brug ikke en hårtørrer, medmindre det er absolut nødvendigt, og kun bruge den på lav varme, når du tænder den.
Du må ikke farve dit hår under behandlingen, og holde en kort frisure, der vil gøre dit hår ser fyldigere og tykkere.

Træthed

Træthed er et meget almindeligt problem blandt dem, der går gennem kemoterapi behandling. Denne effekt vil gå væk du har afsluttet din behandling, men du bliver nødt til at lære at håndtere det i mellemtiden.
ACS anbefaler at få masser af hvile og planlægge din dag til at omfatte lur eller i det mindste tidspunkter, hvor du ikke vil have noget at gøre der kræver et væsentligt energi.
Sørg for at du spiser en række fødevarer for at opretholde velafbalanceret ernæring og kun forbruge energi på de aktiviteter, der er topprioriteter. Kort sagt, ikke overdrive det. Få op langsomt for at undgå at blive svimmel, spørg familie eller venner til at hjælpe dig med mere vanskelige opgaver.

Peptider og Antioxidanter

Ifølge eMaxHealth.com har undersøgelser vist, at de peptider, der er indeholdt i komælk kan lindre bivirkninger af kemoterapi. Peptiderne i mælken stimulere produktionen af ​​antioxidanter. Denne stigning i antioxidanter bekæmper tilstedeværelsen af ​​frie radikaler genereret af kemoterapi. Den overflod af frie radikaler i kemo patienter kan overanstrengelse og sårer at deres vitale organer. Desuden bør patienter, der gennemgår kemoterapi spørge deres læge om, hvad antioxidant-rige kosttilskud de skal tage for at hjælpe med at neutralisere frie radikaler niveauer.


        

Udgiv min kommentar