Fantacine.com

Snævervinklet glaukom Behandling

Snævervinklet glaukom, også kaldet snævervinklet glaukom, er en alvorlig øjenlidelse, der kan føre til blindhed, hvis den ikke behandles omgående. Ifølge The Glaukom Foundation, snævervinklet glaukom påvirker næsten en halv million mennesker i USA. Medicin og kirurgi er den foretrukne behandling, hvis du udvikler denne form for grøn stær.

typer

Ved et angreb af akut snævervinklet glaukom, kanterne af iris, den farvede del af øjet, flytte og blokere øjets afvandingskanaler. De afvandingskanaler er placeret i vinkel, der dannes, hvor iris og cornea mødes. Hornhinden er den klare lag, der dækker iris. Når afvandingskanaler er blokeret, trykket i øjet stiger faretruende høj. Øget tryk i øjet kan beskadige synsnerven, forbindelsen mellem øjet og hjernen, hvilket resulterer i delvis eller fuld blindhed, hvis tilstanden ikke behandles. Sub-akut snævervinklet glaukom er en mindre alvorlig form for snævervinklet glaukom, der kan opstå i en række mildere episoder. Denne form for snævervinklet glaukom kræver også hurtig behandling for at undgå tab af synet.

Symptomer

Symptomer på akut snævervinklet glaukom kan omfatte pludselige, alvorlige smerter i øjnene ledsaget af en hovedpine, sløret syn, røde øjne, opkastning eller kvalme. Dine elever kan blive forstørrede og lys kan synes at have glorier omkring dem. Hvis du har sub-akut snævervinklet glaukom, kan du opleve sløret syn eller glorier omkring lys, men sandsynligvis ikke vil opleve stærk smerte eller rødmen i øjet. Disse symptomer kan gå væk, hvis de afvandingskanaler klar på egen hånd, men skaden kan ske, hver gang du oplever en af ​​disse episoder.

Medicin

Øjendråber eller oral eller intravenøs medicin anvendes til at reducere trykket i øjet, så kirurgi kan udføres for at åbne afløbsrender. Medicin bruges også til at forøge dræning i øjet og reducere mængden af ​​vandig humor produceret. Den vandige humor er en klar væske, der giver øjeæblet sin form. Dette fluid bevæger sig konstant gennem øjet under anvendelse af de afvandingskanaler. At reducere mængden af ​​den vandige humor er produceret med til at forhindre trykket i øjet i at stige.

Kirurgi

Iridotomy, en kirurgisk procedure, der bruges til at lave nye åbninger i øjet, hvilket tillader dræning af kammervandet. Når dræning er genoprettet, trykket i øjet dråber og iris vender tilbage til sin sædvanlige position i øjet. Lasere er normalt anvendes til at udføre denne operation, men i nogle tilfælde er de traditionelle fremgangsmåder ved anvendelse af kirurgiske incisioner nødvendigt. Laser gonioplasty kan udføres til behandling af snævervinklet glaukom eller kan anvendes sammen med iridotomy. Under laser gonioplasty, er små forbrændinger foretaget på overfladen af ​​irisen, forårsager iris til at optage og blive fladere. Når dette sker, at vinklen mellem hornhinden og irisen åbnes, og dræning forekomme.

Genopretning

Øjet pres vil blive kontrolleret ca. 1 time efter du har haft laser kirurgi og du vil blive bedt om at vende tilbage under den næste dag for at kontrollere dine fremskridt. Din læge kan bede dig om at fortsætte med at bruge lægemidler til øjet til 1 eller 2 dage efter behandling. Hvis dit øje er betændt efter operationen, kan kortikosteroider anvendes til flere dage til en uge. Under dine opfølgende undersøgelser, vil lægen sandsynligvis undersøge vinklen på det andet øje og tidsplan kirurgi på øjet, hvis nødvendigt som en forebyggende foranstaltning.


        

Udgiv min kommentar