Fantacine.com

Luftforurening Forårsager astma

Personer med astma har angreb, der er forårsaget af udløser. Nogle af disse udløser er forurenende stoffer i luften. Forskning tyder luftforurening er en medvirkende årsag til astma, en kronisk luftvejssygdom, der er steget i de seneste to årtier.

Ozon

Ifølge KidsHealth.org, ozon i Jordens øvre atmosfære hjælper med at beskytte os mod skadelige UV-stråler. Men jordnær ozon er anderledes. Det er et irritationsmoment oprettes, når sollyset blander med udstødningsgasser og industrielle forurenende stoffer (også kendt som smog).

partikel miljøgifte

Siden 2004 har den amerikanske Lung Association inkluderet "partikelforureningen" i sin "State of the Air" rapporten. Partikelforurening refererer til partikler såsom støv, sod, røg, aerosoldråber og andre fine irritanter, der indgår dybt ned i lungerne, hvor de forårsager problemer. Ifølge den amerikanske Lung Association, 23 procent af befolkningen bor, hvor partikelforurening er usunde niveauer hele året.

Gasser og Dampe

Andre luftforurenende stoffer omfatter gasser som kulilte, nitrogendioxid og industrielle dampe - foruden de ozon og partikel forurenende stoffer. Også, selv udendørs, kan cigaretrøg og andre typer af røg udløse astmaanfald hos voksne og børn.

Virkning på børn

Ifølge KidsHealth.org, er børn ramt af indendørs og udendørs luftforurening, fordi de har hurtigere vejrtrækning satser og deres lunger er stadig stigende. Børns astma er blevet mere udbredt, og undersøgelser tyder det er den mest almindelige kroniske børnesygdom.

Effekter af luftforurening

Luftforurening udløser betændelse og irritation af bronkierne fører til lungerne. Bronkierne svulmer op og skabe slim, hvilket gør det svært at trække vejret, der forårsager hoste og hvæsende lyd, der er karakteristisk for et astmaanfald.


        

Udgiv min kommentar