Fantacine.com

Bruger til GallSå langt tilbage som det syvende århundrede e.Kr., er bære galde været anvendt i traditionel asiatisk medicin. Ifølge en maj 2011, Associated Press artikel af Sean Yoong, bjørn galde sælges i øjeblikket i halvdelen af ​​traditionel medicin butikker i hele Kina, Hong Kong, Malaysia, Myanmar og Vietnam. I nogle asiatiske lande, er bjørne opvokset i fangenskab på gårde, hvor deres galde regelmæssigt høstet ved hjælp af en permanent havn i bjørnens mave. Denne galde vises derefter i butikkerne i form af pulvere, piller og salver.

Naturlige anvendelser

Gall, mere almindeligt kendt som galde, er en gullig, alkalisk væske, som er et vigtigt element i fordøjelsessystemet fleste hvirveldyr. Det udskilles af leveren og derefter lagret og koncentreredes i galdeblæren. Efter fødevarer indtages, galdeblæren frigiver galde i øvre del af tyndtarmen. Galden nedbryder fedt og hjælper med absorptionen af ​​visse vitaminer. Senere i fordøjelsesprocessen, det meste af galde absorberes og genbruges af kroppen.

medicinske anvendelser

Bile indeholder ursodeoxycholsyre, som hjælper med at regulere mængden af ​​kolesterol i blodet ved at inhibere absorptionen og sekretion af cholesterol. Syntetisk ursodeoxycholsyre ordineres af læger til at hjælpe opløse galdesten og behandle leversygdomme. Bear galde har et naturligt forekommende, høj koncentration af ursodeoxycholsyre, og længe før videnskabsfolk forstået betydningen af ​​denne syre, gamle kinesere, arabiske og indiske læger realiserede bear galde var effektivt til behandling af visse tilstande. De begyndte ordinering det ikke kun for galdesten og leversygdom, men for en lang række lidelser, såsom gigt, dårligt syn, ondt i halsen, muskelsmerter, epilepsi og hæmorider.

Kosmetiske anvendelser

Mindre almindeligt er galde høstet fra bjørne anvendes i kosmetiske produkter. I en EarthTrust artikel skrevet af Keith og Suzie Chang Highley, beskriver forfatterne besøger en kinesisk bjørn gård, hvor de blev vist en bjørn galde shower gel. Flasken annonceret, at det ville fjerne betændelse i huden og giver forskellige næringsstoffer, der ville holde huden glat og blød. Der ikke er fremsat om, præcis hvad næringsstoffer, den leveres.

Overvejelser

Bear galde ofte høstet og transporteret ulovligt. Selv hvor og når galde høstes lovligt, bjørnene lider ofte en hel del. Mange dyrs rettigheder aktivister og organisationer som Humane Society International vil gerne se den praksis udryddet. Da ursodeoxycholsyre kan fremstilles ved kemiske virksomheder, kan fordelene ved bear galde kan høstes uden at påføre traumer til bjørne.


        

Udgiv min kommentar