Fantacine.com

Kan du kontrakt HPV Oralt?

Annoncer i de seneste par år har bragt opmærksomhed på HPV eller human papillomavirus, og har knyttet det mest almindeligt med kvinder og livmoderhalskræft. Sandheden er HPV kan påvirke nogen. HPV er en seksuelt overført sygdom, der kan påvirke både kønsorganer og orale områder af legemet, og symptomerne kan være smertefuldt.

Hvad er HPV?

Human papillomavirus (HPV) er en gruppe af 100 eller flere virus, der inficerer overhuden og slimhinder hos mennesker. De vira får deres navn fra den type vorte de kan producere, kaldes en papilloma, som er en ikke-kræft tumor. Selvom vorten kan være ikke-kræft, er HPV været direkte forbundet med ikke kun kræft i livmoderhalsen, penis og anal regioner mænd og kvinder, men er den største faktor i den hurtige stigning i de seneste diagnose af oral cancer.

Hvordan Oral HPV Kontraheret?

Oral HPV forekommer i epitelcellerne fundet under overfladen af ​​huden i munden og halsen. Oral HPV-infektion overføres primært gennem oral sex, men kan også overføres gennem kys hvis infektion er til stede i en partner og åbne sår eller brud i huden er til stede i munden på den anden. Infektion passeres gennem slimhinder, legemsvæsker eller inficeret genital hud.

Hvad er symptomerne på oral HPV?

HPV er enestående, fordi en inficeret person kan gå helt symptomfri, eller de kan have en række symptomer. Nogle af symptomerne forbundet med oral HPV omfatter blærer, læsioner eller vorter, såvel som smerte, inflammation og hævelse. Vabler og vorter kan vises på det ydre og indre af munden samt tunge og hals. Læsioner er symptomatiske for oral HPV, og er sår i munden, der kan indeholde pus og har været kendt at bløde, hvis irriteret. Smerte, inflammation og hævelse i mund og svælg kan også forekomme.

Ud over smertefulde symptomer, er oral HPV direkte forbundet med oropharyngeal cancer. Dette kræft påvirker den bløde gane, tungens basis og tonsiller. Det er også knyttet til kræft i læberne, kinder, næse, spiserør og strubehovedet.

I sjældne tilfælde, HPV er ansvarlig for respiratorisk papillomatosis, som er et tilbagevendende respiratorisk lidelse hvor vorter udvikle sig på larynx eller andre områder af luftvejene.

Hvordan Oral HPV behandles?

Der er ingen kur for HPV. Oral HPV kan forekomme og være symptomfri, som immunsystemet kan bekæmpe udbruddet med succes. Udbrud resulterer i symptomer kan behandles af en læge. Cancere fra oral HPV kræver ofte kirurgi. Læsioner er almindeligvis behandles gennem cryosurgery, der fryser det inficerede væv. Loop elektrokirurgiske excision Procedure (LEEP) bruger en varm wire loop til at fjerne væv. Konventionel kirurgi kan også anvendes. I tilfælde af respiratorisk papillomatosis, kan der kræves gentagne operationer, som vorter kan vende tilbage og kan potentielt hindre vejrtrækning.

Sådan forhindrer Oral HPV

Den eneste måde at forhindre oral HPV er ved at afholde sig fra seksuel aktivitet. Hvis seksuelt aktive, kan der tages skridt til at reducere eksponeringen for HPV. Begrænsning af antallet af seksuelle partnere reducerer sandsynligheden for infektion såvel som at undgå kontakt med inficeret hud.


        

Udgiv min kommentar