Fantacine.com

Tests for en forstørret prostata

Tests for en forstørret prostata


Prostata er en meget vigtig kirtel fundet i den mandlige krop, der producerer den vigtigste komponent i sæd. God prostata sundhed er meget vigtigt for den mandlige reproduktion systemet, og uden en god prostata sundhed, kan mænd har problemer med reproduktion. Mange almindelige prostata problemer kan være infektion eller betændelse i prostata, som kaldes prostatitis. Mænd over 50 år er i risiko for prostatakræft, som er den mest almindelige form for kræft en mand kan få.

Direkte rektal eksamen

En direkte rektal eksamen er den mest almindelige eksamen en læge vil bruge til at undersøge din prostata sundhed. Lægen vil glide en behandsket, smurt finger i anus og op til prostata at føle rundt for eventuelle afvigelser. Lægen kan fortælle om din prostata er forstørret, smittet, har nogen buler eller uregelmæssigheder, eller hvis det er ved godt helbred. Hvis lægen har mistanke om, at du kan have en prostata-infektion, vil han sandsynligvis massere din prostata under behandlingen for at opnå noget væske til yderligere mikroskopisk undersøgelse.

PSA blodprøve

For at finde ud af, om dine prostata problemer kan være kræft relaterede, vil lægen anbefale en PSA blodprøve. Et forhøjet niveau af PSA, som er protein produceret af prostata celler, betyder normalt, at det kunne være kræft relateret. Imidlertid har et højt indhold af protein i prostata betyder ikke nødvendigvis prostatakræft, så denne test vil blive anvendt i forbindelse med andre prostata test som et kompas til hvad problemet kunne være.

urinanalyse

Ofte gange, en simpel urinanalyse er en stor barometer til at teste for prostata sundhed. Lægen vil bede om en urinprøve, der vil blive undersøgt under en høj-drevne mikroskop. Ofte en kemisk behandlet dipstick vil blive anvendt for at se om den skifter farve i prøven, hvilket kan betyde en form for bakteriel infektion. Spor af blod i urinen kan betyde en indikation af nyresten eller kan afsløre en infektion af en slags.

transrektal Ultralyd

Hvis patienten er mistænkt for at have prostatakræft, vil lægen straks bestille en transrektal ultralyd. Denne procedure indebærer en læge indsætte en mellemstor sonde ind i endetarmen, at direkte højfrekvente lydbølger til prostata. Disse lydbølger danner et ekko mønster, der frembringer et billede af prostata på en tv-skærm. Lægen kan søge efter eventuelle uregelmæssigheder og også eventuelle bump eller tumorer. Ved mistanke om tumor, til lægen kan guide en nålelignende instrument i rectum tage en biopsi af den formodede tumor til yderligere testning.

MR scanning

Når en biopsi er blevet bekræftet at være kræft, en læge, du vil bruge magnetisk resonans, almindeligt kendt som en MR, at bestemme, hvor langt kræft har spredt sig. MR-scanninger er en form for magnetisk resonans forestille der bruger computere til at skabe et tredimensionelt billede af de indre organer. Denne test kan være meget dyrt, men også kan være meget effektive til bestemmelse af sværhedsgraden af ​​kræft og hvis den har spredt sig til nogen omkringliggende organer.


        

Udgiv min kommentar