Fantacine.com

prostatatumor

For den gennemsnitlige mand, valnød-størrelse prostata er noget han sjældent tænker, men for dem, der udvikler prostata tumorer, kan kirtlen vende dødbringende, og med lidt varsel.

Definition

En prostata tumor er en vækst i prostata, der opstår, når kroppen enten skaber nye celler, når de ikke er nødvendige, eller når beskadigede celler dør ikke, som de burde. Opbygningen af ​​ekstra celler skaber en masse eller tumor, der kan eller ikke kan indeholde kræftceller.

typer

Prostatatumorer kan være godartede, som i tilfælde af benign prostatahyperplasi (BPH), eller ondartet, som i tilfælde af prostatacancer.

Symptomer

Prostatatumorer må ikke forårsage symptomer, indtil de er ganske store. Symptomer, når de opstår, inkluderer vandladningsproblemer, erektil dysfunktion, blod i sæd eller urin, og lænd, hofte eller lår smerter.

Behandlinger

Både prostatakræft og BPH behandles ved at ødelægge eller fjerne alle eller en del af prostata. Fælles moderne behandlinger omfatter kirurgi, stråleterapi, kemoterapi, mikrobølge terapi, HIFU og kryoterapi. BPH kan behandles med medicin samt.

Risiko

Alle behandlinger for prostata tumorer bærer risikoen for impotens og inkontinens, selvom moderne behandlinger er ved at nedsætte disse risici betydeligt.

Alternativer

Da prostatakræft begrænset til prostata er ikke skadeligt og mange kræftformer vokser langsomt, et alternativ til behandling af prostatakræft er ikke at gøre noget, eller vågent venter, indtil kræften viser tegn på at sprede. BPH, der ikke forstyrrer en patients livskvalitet kræver ikke behandling.


        

Udgiv min kommentar