Fantacine.com

Forhøjede leverenzymer syndrom

HELLP er en tilstand, der opstår i de sene stadier af graviditeten, der forårsager leverenzymer at være forhøjet. Betingelsen er også præget af lavt antal blodplader og højt blodtryk. Symptomerne på den betingelse forekommer i tredje trimester af graviditeten og skal behandles omgående. Kvinder, der har forhøjede leverenzymer syndrom kan blive syg meget hurtigt.

Symptomer

Symptomerne på forhøjet liver syndrom i de senere faser af graviditeten kan være vanskelige at skelne fra de normale symptomer på graviditet. Symptomer på den betingelse omfatter blødning fra tandkødet og hævelser i hænder og ansigt.

Kvalme og opkastning i sidste trimester af graviditeten kan også indikere, at forhøjet leverenzym syndrom er årsagen. Når disse symptomer er til stede på samme tid som forhøjet blodtryk, kan lægen bestille tests for at afgøre, om syndromet er til stede.

Smertefulde hovedpine og smerter i den øverste højre del af maven er også symptomer på tilstanden. Symptomerne på den betingelse kan også forekomme efter fødslen inden for 48 timer efter fødslen.

Årsager

Der er ingen kendte årsager til forhøjet liver syndrom og det kan ramme enhver kvinde under graviditet. I de senere faser af graviditeten, er det vigtigt at holde øje med symptomerne på tilstanden og give oplysninger til lægen. En blodprøve er nødvendig for at diagnosticere tilstanden.

Diagnose

Symptomerne på HELLP eller forhøjet leverenzym syndrom ligner præeklampsi. Patienter, som udviser symptomer på præeklampsi testes for HELLP. Blodprøver bruges til at bestemme blodpladetal. Patienter ramt af syndromet har lavt blodpladetal.

Behandlinger

Kvinder diagnosticeret med den betingelse tæt på sigt vil levere deres barn. Betingelsen tendens til at blive bedre efter fødslen. Behandling med steroider hjælper kvinder og børn for langt fra forfaldsdagen. Blodtransfusioner er også en del af behandlingen for syndromet.

Blodtrykket er lykkedes at forlænge graviditeten så længe som muligt for kvinder, der er alt for langt fra sigt at levere. Den konservative forvaltning behandling vil forsøge at tillade fostret at udvikle så meget som muligt før levering er nødvendig.

Komplikationer

Betingelsen sjældent forårsager dødsfald hos kvinder, men det kan være en fatal tilstand. Komplikationer af forhøjet leverenzym syndrom omfatter respiratory distress syndrome, placenta abruption, lungeødem og hepatorenalt fiasko. Babyer kan også opleve respiratorisk distress syndrom og vækstretardering.


        

Udgiv min kommentar