Fantacine.com

Typer af brint i isopropylbenzen

Isopropylbenzen molekylære formel, C9H12, tyder på, at kun to forskellige komponenter udgør denne forbindelse: carbon og hydrogen. Dette er kun delvist korrekt, dog. Som et resultat af deres orienteringer med hensyn til forskellige carbonatomer, er individuelle hydrogener inden isopropylbenzen for at være "af en anden rækkefølge." Praktisk set betyder dette bestemte hydrogener er mere modtagelige for en almindelig reaktion kendt som "brominization" end andre, og som sådan betragtes som forskellige enheder.

Aromatiske brintatomer

Den mest reaktive række hydrogen fundet i isopropylbenzen er "aromatisk" hydrogen, hvoraf der er fem, hver bundet til et af carbonatomerne i benzen s sekskantet "ring". Når isopropylbenzen placeres i nærvær af en forbindelse, der indeholder brom, disse fem aromatiske hydrogener er de bromatomer 'nemmeste mål. Rumligt, benzen stive ring form stammer fra den dobbelte binding af alle sine kul til hinanden; hydrogenatomerne efterlades udragende fra den vigtigste struktur.

alifatiske brintatomer

Næste i kæden er de "alifatiske" hydrogenatomer, som binder til de to carbonatomer i isopropylbenzen, som hverken indgår i benzenringen eller direkte bundet til den. Da disse carbonatomer kommer fra såkaldte "benzyliske" carbon, der forbinder isopropyl radikal (C3H7) til benzenringen (C6H5), deres respektive hydrogenatomer, ligesom de aromatiske dem, er sårbare overfor eventuelle bromatomer flyder i opløsning i nærheden. Alifatiske hydrogenatomer forekommer i tre varianter - primære, sekundære og tertiære - heraf dem, der findes i isopropylbenzen betegnes som den første.

benzyliske brintatomer

Den mindst reaktive af alle hydrogenatomer i isopropylbenzen er den enlige "benzyliske" hydrogen, som er bundet til det carbonatom, der forbinder isopropyl-radikal til benzenringen. Som det er tilfældet med alifatiske hydrogenatomer, forekommer benzyliske hydrogenatomer i primære, sekundære og tertiære ordrer - og da isopropylbenzen s benzyliske carbon har kun ét hydrogen kommer væk fra det, er denne hydrogen anses tertiær. Det er den mest stabile hydrogen i hele forbindelsen, afskærmet af en benzenring på den ene side og en T-formet isopropyl-radikal på den anden.


        

Udgiv min kommentar