Fantacine.com

Fordele & Ulemper ved aromaterapi

Fordele & Ulemper ved aromaterapi


Aromaterapi er en form for alternativ medicin, hvor duftende olier anvendes til terapeutiske formål at hjælpe med at lindre stress og spændinger. Mange mennesker sværger ved den helbredende fordele ved aromaterapi, men der er ikke meget klinisk bevis for dens effektivitet. Vær opmærksom på de potentielle fordele og ulemper ved aromaterapi, før du prøver det.

Brugervenlighed

Begyndelsen aromaterapi kan være meget let og forholdsvis billig. En metode til aromaterapi er blot at bruge stearinlys eller diffusorer til at frigive beroligende dufte i luften. Lidt til ingen udstyr er nødvendigt med denne form. Om det eneste udstyr, du kan have brug for - og det er ikke et krav - er en diffuser. Disse kan være elektriske, varme- eller lerpotter og kræver lidt at ingen erfaring til at bruge.

Følelsesmæssige og fysiske fordele

Aromaterapi har været anvendt til behandling af en række betingelser, herunder depression, angst, hovedpine, træthed, allergi og gigt. Selvom meget af troen på aromaterapi s fordele er baseret på anekdotiske beviser, er aromaterapi forankringen mere interesse fra det medicinske samfund som en effektiv, sikker behandling mulighed. Mayo Clinic anbefaler brug af nogle typer af aromaterapi for patienter der gennemgår kræftbehandling at beskæftige sig med kvalme, smerter og stress.

Nogle kan være giftige

Mens der er nogle ulemper ved aromaterapi, der er nogle, der kunne være meget farligt. I nogle aromaterapi tilfælde er olier anvendes og gnides på huden. Disse olier har kemiske egenskaber, der kan komme ind i blodbanen, og for nogle patienter kan være meget farlige, når de anvendes med visse cancerterapier såsom kemoterapi eller strålebehandling. Også mennesker med højt blodtryk eller diabetes, eller som er gravide bør undgå visse olier. Du bør rådføre sig med din læge, hvis du har nogen alvorlige medicinske tilstande, før du starter nogen form for aromaterapi.

følsomheder

Nogle mennesker kan være allergiske, eller har følsomheder, at visse lugt eller olier, der anvendes i aromaterapi. Hvis du har nogen bekymringer, som du kan være allergisk eller følsom, vil du ønsker at starte meget langsomt og i korte perioder. Hvis du ikke har nogen negative reaktioner, kan du derefter øge terapi intensitet.


        

Udgiv min kommentar