Fantacine.com

Chloramphenicol øjendråber bivirkninger

Ligesom resten af ​​din krop, dine øjne er modtagelige for infektion med mikroorganismer, herunder bakterier. Sådanne infektioner kan påvirke dit syn, hvilket gør det vanskeligt for dig at fokusere, læse eller køre. At behandle bakterielle øjeninfektioner, din læge eller optometrist har en række recept øjendråber til sin rådighed. Nogle gange kan hun nødt til at eksperimentere med forskellige antibiotiske dråber før at finde den rigtige for netop din infektion. Når en infektion er særligt resistente over for antibiotika, kan lægen ordinere chloramphenicol eller chloroptic øjendråber. Trods effektiv chloramphenicol øjendråber er ikke for alle, da stoffet præsenterer en række risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter.

Almindelige bivirkninger

Den mest almindelige bivirkning af chloramphenicol øjendråber er sløret syn og brændende eller kløe umiddelbart efter brug af medicin. Disse fornemmelser sprede typisk inden for et par minutter og kan mindske som dine øjne vænnet sig til stoffet. Det er også almindeligt at opleve rødme, mens du bruger chloramphenicol, enten fra irritation eller en midlertidig hævelse af blodkarrene i dine øjne.

Andre bivirkninger

Chloramphenicol har også potentiale til at forårsage en række andre generende eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. For eksempel oplever nogle patienter ondt i halsen eller feber under brug dråberne. Nogle patienter mærke ændringer i deres hud, såsom bleghed, udslæt eller en stigning i blå mærker. Det er også muligt at opleve en generel følelse af træthed eller svaghed under brug chloramphenicol.

Lægemiddelinteraktioner

Der er nogle lægemidler, der producerer uønskede bivirkninger når de anvendes sammen med chloramphenicol. Ved hjælp af Ceftazidim, dicumarol, Cyclosporin, phenytoin og tolbutamid øge din risiko for at udvikle bivirkninger, når det kombineres med chloramphenicol. Hvis du tager et af disse lægemidler, din læge vil sandsynligvis justere din dosis eller vælge en anden medicin til behandling af dine andre sundhedsmæssige forhold, mens du tager chloramphenicol. Derudover brug af over-the-counter øjendråber ligesom Visine eller Murin bør afbrydes, mens du bruger chloamphenicol dråber, medmindre din læge angiver andet.

Risici

Ud over mindre bivirkninger og risikoen for interaktioner, chloramphenicol har potentiale til at forårsage alvorlige medicinske komplikationer. Når det bruges i en længere periode, chloroptic lægemidler undertiden forårsage aplastisk anæmi, en alvorlig tilstand, hvor din knoglemarv er i stand til at producere nye blodlegemer. Hvis venstre ubehandlet, aplastisk anæmi er livstruende. Desuden chloampehnicol undertiden forårsager svampeinfektioner i øjet.

Overvejelser

RxList rapporterer, at producentens undersøgelser viser fosterskader og fosterdød i forsøgsdyr behandlet med chloramphenicol, men der har ikke været undersøgelser med gravide mennesker. Resultaterne dyreforsøg føre nogle optometrister og læger til ikke ordinere chloroptic falder til gravide kvinder. Desuden chloramphenicol dråber ikke anvendes til børn under et år på grund af stoffets mulige bivirkninger. Fordi det ofte forårsager sløring, bør du ikke køre bil eller betjene tunge maskiner umiddelbart efter brug chloramphenicol dråber.


        

Udgiv min kommentar