Fantacine.com

Beskrivelse af epilepsi

Epilepsi er en lidelse karakteriseret ved anfald, der udløses af elektriske impulser i hjernen. Ifølge Epilepsi Foundation, vil 10 procent af amerikanske voksne har et anfald i løbet af deres levetid. For at blive betragtet epileptisk, en person har til at have lidt mindst to anfald. Omkring 3 millioner mennesker i USA har epilepsi, ifølge Epilepsi Foundation, og omkring 200.000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år.

Kramper

Krampeanfald er kendetegnende for epilepsi, men der er flere forskellige typer anfald, og folk oplever dem meget forskelligt. De vigtigste typer af anfald kaldes generaliserede anfald, partielle anfald, status epilepticus og nonepileptic anfald. Den type anfald er afhængig af en del af hjernen, der udføres. Almindelige tegn på et anfald omfatter stirrende; tab af bevidsthed; spjættende bevægelser, især i arme og ben; og afklapsning af læberne.

Årsager

Det er vanskeligt at etablere en direkte årsag til epilepsi undtagen i patienter, der er små børn eller ældre, i henhold til Epilepsi Foundation. En direkte årsag er aldrig etableret i omkring 70 procent af alle tilfælde. Mulige årsager til lidelsen omfatter genetik, prænatal skader, hovedskader, demens, medicinske lidelser og udviklingsforstyrrelser.

Diagnose

Når en person har en beslaglæggelse, vil lægerne forsøge at fastslå årsagen og vil forsøge at afgøre, om det var en isoleret hændelse, eller hvis der er en risiko for det tilbagevendende. For at starte, vil lægen tage en komplet sygehistorie, herunder at stille spørgsmål om selve beslaglæggelse. Læger også typisk bestille medicinske billeddannende undersøgelser såsom MRIs og CT-scanninger for at se, om der er nogen vækster eller andre abnormiteter på hjernen og en EEG at registrere hjernens elektriske signaler. I mange tilfælde kan disse tests ikke give nogen overbevisende svar på, hvorfor beslaglæggelse fandt sted, dog.

Behandling

Efter en person har en eller flere anfald, skal lægen og patienten beslutte, om at behandle den betingelse som epilepsi. Hvis en underliggende årsag til anfald er bestemt, er det vigtigste skridt at behandle denne betingelse. Anti-epileptisk medicin er også almindeligt ordineret til epileptikere. Hos mange patienter, disse medikamenter enten stoppe anfald opstår eller mindske deres hyppighed og intensitet. Hvis medicin ikke tilstrækkeligt hjælpe mennesker, der lider af epilepsi, kan læger anbefaler kirurgi. Kirurgi er typisk forbeholdt patienter, hvis anfald forekomme i mindre dele af hjernen, der ikke forstyrrer vitale menneskelige funktioner. Andre mulige behandlingsmuligheder omfatter en procedure kaldet vagus nerve stimulation.

Komplikationer

Mennesker med epilepsi må nogle gange oplever skader eller andre komplikationer relateret til deres anfald. Epileptikere kan blive skadet under fald eller andre ulykker, mens de har et anfald. Epileptikere er også mere tilbøjelige til at drukne end folk uden sygdommen. Derudover er der i meget sjældne tilfælde, lider epileptikere fra pludselige, uforklarlige dødsfald i epilepsi, eller SUDEP. Denne betingelse er mere almindelig hos mennesker, hvis anfald ikke velkontrollerede.


        

Udgiv min kommentar