Fantacine.com

Tegn og symptomer på cøliaki i Babies

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse beskriver cøliaki, en autoimmun tilstand, som en lidelse, der berører tyndtarmen, hvor en person ikke kan fordøje fødevarer, der indeholder gluten. Gluten er det protein, der findes i fødevarer som hvede, rug og byg. Ud over brød og kager, gluten-holdige produkter omfatter salatdressinger, supper, forarbejdede fødevarer, medicin, vitaminer og læbepomade, så folk med cøliaki nødt til at være forsigtig med noget, der kommer i kontakt med munden. Fordi denne betingelse forårsager malabsorption, skal mødre kunne identificere de tegn og symptomer på cøliaki hos spædbørn.

Babyer modtagelige for Cøliaki

Cøliaki er en autoimmun sygdom, ikke en gluten allergi, og børn med en familie historie af cøliaki har en genetisk disposition for sygdommen, og bør overvåges for tegn og symptomer. Ifølge universitetshospitaler Rainbow Babyer & Børnehospital, foruden en genetisk disposition, babyer med Downs syndrom, Turner syndrom og anæmi har en større risiko for at udvikle cøliaki. Babyer, der er flaske fodret er mere tilbøjelige til at lide af cøliaki, fordi mange formler indeholder hvede. Ammede spædbørn ofte vise tegn og symptomer på cøliaki, når de begynder at spise fast føde.

Diarre

En af de primære symptomer på cøliaki hos spædbørn er kronisk diarré. Dette sker, fordi de ikke kan absorbere fødevarer, der indeholder korn. For at overvåge, hvorvidt babyer har cøliaki, bør forældre se, hvor meget afføring de producerer efter en fodring. Hvis babyer oplever diarré, bør forældre tale med lægerne om at ændre typen af ​​baby formel de fodrer deres spædbarn. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kan afføring forekomme blege eller fede og udsender en dårlig lugt.

Mavesmerter og oppustethed

Tegn og symptomer på cøliaki hos spædbørn omfatter et væld af abdominale problemer, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Spædbørn kan opleve mavesmerter, oppustethed og opkastning efter indtagelse af formel og babymad, som indeholder gluten produkter.

Vækst og vægt

Cøliaki i babyer kan påvirke deres vækst. Symptomerne omfatter udtynding knogler, anæmi, vægttab og hæmmet vækst. Spædbørn vækst er påvirket, fordi de ikke kan optage næringsstoffer som fedt, protein, vitaminer og mineraler. Forældre bør søge læge, hvis de opdager, at deres babyer er ved at miste vægt og er svage eller sløv.

Irritation

Irritation er en ikke-spiselige-relateret symptom på cøliaki hos spædbørn. Fordi de ikke får de næringsstoffer de har brug for eller oplever smerte, babyer er konstant irriteret og græder på grund af deres fysiske tilstand. bekymrede sundhed deres babyer Forældre har brug for at bringe dem til deres læge straks for at få en diagnose og modtage nødvendige behandling.


        

Udgiv min kommentar