Fantacine.com

Triple Vessel hjertesygdom & Prognose

Læger estimere hjerte vil slå tre milliarder gange i en gennemsnitlig levetid. Den er afhængig af de store blodkar (koronar arterier) til at levere blod, ilt og næringsstoffer, den behøver. Hearts reagerer dårligt på skader i deres arterier. Livsstilsændringer og andre medicinske behandlinger kan forbedre betydeligt hjerte sundhed, selv for patienter diagnosticeret med multi-kar-sygdom.

Koronararteriesygdom

Den gennemsnitlige hjerte slår 100.000 gange om dagen. Den bevæger sig omkring 2.000 liter blod dagligt --- svarende til en million tønder i en 70-års levetid. Aterosklerose, forsnævring af en arterie på grund af plaque oprustning, kan reducere blodgennemstrømningen i kranspulsårerne og lade hjertet kører på mindre end maksimal ydeevne. I tredobbelt koronararteriesygdom (CAD), er tre af de fire arterier fodring hjertet påvirkes.

Plak og Artery Skader

Sammen med essentielle næringsstoffer og ilt, blodet flyder gennem arterier bærer mikroskopiske kolesterol plaques og andet cellulært affald. I en sund arterie, de indre vægge er glatte og blod hastigheder langs frit. En beskadiget arterievæggen kan snag plaques, som de haste forbi. Efterhånden som flere plaques komme og klumper sig med de andre, arterien indsnævres. Rygning, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og diabetes kan beskadige arterierne, hvilket gør dem tilbøjelige til at plaque oprustning. Alder, køn og familie historie er også faktorer at overveje.

Symptomer

Når indsnævringen er lille, kan der ikke være nogen symptomer. Som indskud fortsætte med at akkumulere og fratage hjertet af ilt-beriget blod, kan der forekomme åndenød, træthed eller smerter i brystet. Fuldstændig blokering af en koronararterie kan forårsage et hjerteanfald. Patienter har også beskrevet tyngde, brændende, tæthed og tryk fornemmelse i overkroppen med CAD. Kvinder er mere tilbøjelige til at have kvalme, halsbrand eller mavesmerter end mænd.

Behandling

Medicinsk behandling gennem streng kontrol af kolesterol, blodtryk, diabetes og andre mulige bidragydere er afgørende. Mere alvorlige tilfælde kan kræve ballonudvidelse. Dette indebærer threading en lille kateter gennem arterien indtil den møder "træsko." En ballon på spidsen af ​​katetret åbnes og bryder op plak. Nogle gange er det nødvendigt med en stent, hovedsagelig en lille metal bur, der holder arterien åben. Kirurgi med koronar bypassoperation kan være den bedste løsning for betydelige eller multi-kar-sygdom. De beskadigede arterier er "forbigås" og nye podes. Transplantaterne kommer typisk fra dele af benet arterier.

Prognose

Omfanget af sygdom, antal arterier påvirket, og generelle sundhed af resultaterne patient påvirkninger behandling. Villighed til at stoppe med at ryge, spise en sund kost og ellers ændre negative vaner forbedrer chancerne for en god prognose. En patients evne til at følge læge vil også bestemme genstartstid fra procedurer såsom koronar bypassoperation. En patient kan undertiden begynde med medicin, men har brug for andre, mere invasive behandling gerne ballonudvidelse eller bypass senere.


        

Udgiv min kommentar