Fantacine.com

Sådan testes for Allergi til Peanut Butter

Jordnøddesmør er både et almindeligt nød mad og en fælles allergen. En peanut allergi vises ofte i barndommen og som regel bliver et livslangt problem. Nogle allergiske mennesker kun oplever milde reaktioner på peanut produkter, såsom hudirritation, kløe, fordøjelsesproblemer, og en løbende næse, men andre kan have livstruende reaktioner. Hvis du har mistanke om du eller dit barn er allergisk over for peanuts, se en læge straks. Folk, der har haft en mild reaktion på jordnøddeolie produkter er mere tilbøjelige til at have en alvorlig reaktion i fremtiden.

Instruktioner

1 Se en læge for at få en allergi hud test. Du kan blive henvist til en specialist i allergi. Lægen vil punktere huden på ryggen eller armen, og udsætte det for en lille mængde af peanut protein. Hvis en bule udvikler hvor huden blev prikket, en allergi over for jordnøddesmør og andre jordnøddeolie produkter er sandsynligt, ifølge den amerikanske Academy of Allergy, Astma og Immunologi.

2 Tal med din læge om at have en blodprøve for at diagnosticere en peanut allergi. En blodprøve kan tages og analyseres for at bestemme mængden af ​​immunoglobulin E (IgE) antistoffer i blodet, som kan dokumentere en peanut allergi, ifølge Mayo Clinic.

3. Overvej en fødevare udfordring, hvis lægen mener, det er nødvendigt. Denne test indebærer at spise en lille mængde jordnøddesmør eller en anden peanut produkt mens på en læge kontor. Denne test skal udføres under en læges tilsyn på grund af risikoen for en alvorlig allergisk reaktion.

TIPS

  • Hvis du oplever fordøjelsesbesvær eller halsbrand efter at have spist jordnøddesmør, kan du have en peanut intolerance. En peanut intolerance ikke involverer immunsystemet og er langt mindre alvorlig end en peanut allergi, ifølge Mayo Clinic. Se en læge for en diagnose.
  • Søg straks lægehjælp, hvis en person udvikler tegn på en alvorlig allergisk reaktion over for jordnødder, såsom åndedrætsbesvær, trykken i halsen, svimmelhed eller tab af bevidsthed.

        

Udgiv min kommentar