Fantacine.com

Symptomer på nerveskader fra diabetes

Diabetes er en kronisk sygdom, der skyldes en mangel i kroppens insulin. Ofte betyder dette, at en person har blodsukkerniveau, som er alt for høj, og som kan føre til en række fysiske problemer. Ofte dem, der har diabetes i længere tid vil bemærke, at, som deres tilstand forværres, kan de oplever skader på deres nerver, hvilket kan føre til endnu flere problemer.

diabetiske neuropatier

Navnet på de betingelser, forårsaget af nerveskader af diabetes er kollektivt kaldes diabetiske neuropatier. Mere end halvdelen, fra 60 perent til 70 procent, af mennesker, der lider af diabetes vil udvikle nogle sort af neuropati. Disse nerve problemer kan opstå i hvert organ og krop-system, og er ikke begrænset til sensoriske nerver.

Følelsesløshed

En af de mest almindelige symptomer på nerveskader af diabetes er prikken eller følelsesløshed i ekstremiteterne. Dette kan omfatte tæer, fødder, hænder, arme, ben og fingre føle følelsesløs eller oplever smerte uden synlig grund. Da nerveskader er progressiv, og finder sted over flere år, er symptomerne sjældent bemærket i første omgang.

Mave og fordøjelsesproblemer

Andre symptomer på nerveskader er ofte centreret omkring maven og fordøjelsesproblemer. Diarré eller forstoppelse kan skyldes nerveskader, som dåsen fordøjelsesbesvær, kvalme og opkastning. Ud over disse, kan diabetes også beskadige nerver, som gør vandladning vanskeligt eller endda smertefuldt.

Svaghed

Diabetiske neuropatier kan også forårsage en stor mængde af svaghed hos mennesker, der lider af dem. En af de mere almindelige symptomer er, at folk, der lider af diabetes kan se deres muskler svække og affald væk i deres fødder og hænder. Nogle patienter kan også opleve svimmelhed efter siddende eller stående op, for det meste på grund af ændringen i blodtrykket. Hos mænd kan erektil dysfunktion også forekomme, eller hos kvinder, vaginal tørhed.

Årsag?

Da der er så mange forskellige typer af nerveskader der kan følge af mennesker, der lever med diabetes, er der ikke ét sæt årsag, der skaber en vis klasse af symptomer. Imidlertid har nogle faktorer, der forårsager nerveskader i dem med diabetes blevet identificeret. Rygning og brug af alkohol, arvede disposition til nervesygdomme, skade på nerver fra andre forhold, såsom karpaltunnelsyndrom, og autoimmune system faktorer, der kan forårsage hævelse i nerverne er alle bidragydere til skaden nerve forårsaget af diabetes.


        

Udgiv min kommentar