Fantacine.com

Hvad er Rotavirus Vaccine?

Rotavirus inficerer tarmene og almindeligt forårsager alvorlig diarré. Børn får ofte stammer af rotavirus og efter at have flere forskellige typer, ofte udvikle immunitet til det på egen hånd. Voksne kan også kontrakt rotavirus, men det er generelt en meget mildere sygdom end børn udvikler. Rotavirus kan også forårsage opkastning, feber og dehydrering.

Da rotavirus alvorligt kan påvirke små børn, og Centers for Disease Control anslår, at 270.000 børn er taget på skadestuen hvert år på grund af det, den rotavirus-vaccine er på listen over foreslåede børnevaccinationer.

Historie

I 1998 blev RotaShield bragt på markedet og havde en 80 til 100 procent effektivitet bedømmelse mod rotavirus A. Det blev trukket tilbage fra markedet i 1999, efter at undersøgelser i tilknytning det til en øget risiko for invagination eller tarmobstruktion. Den oplevelse udløst debatter om sikkerheden og effektiviteten af ​​en rotavirus-vaccine.

Der er i øjeblikket to rotavirus vacciner, RotaTeq og Rotarix. Rotarix er produceret af Glaxo, og RotaTeq er produceret af Merck.

Egenskaber

RotaTeq er en levende virus vaccine, der er dannet af fem reassortant rotavirus (virus med gensegmenter er afledt fra mere end en virus). Det er effektivt mod rotavirus serotyper G1, G2, G3 og G4. Rotarix er fremstillet af en human svækkede levende rotavirus og er effektiv G1 og nogle ikke-G1 rotavirusstammer.

Overvejelser

Af de anslåede 270.000 børn er taget til skadestuen hvert år med rotavirus-infektioner, omkring 55.000 er indlagt. Døden fra rotavirus i de udviklede lande er lav på grund af medicinsk behandling og sanitet. Centers for Disease Control anslår dog, at over 600.000 børn verden over dør af rotavirus infektioner.

Fordele

Begge rotavirusvacciner tilbyde potentielle immunitet mod multiple fælles stammer, som vil forhindre infektion. Når kontrakt, symptomerne på rotavirus havde kortere varigheder og var mildere i vaccinerede børn end hos ikke-vaccinerede børn.

Advarsel

Selvom rotavirus kan være meget alvorlige og forårsage dehydrering, de vacciner mod rotavirus er ikke uden bivirkninger og risici. Typisk vaccination bivirkninger omfatter feber, hævelse eller smerte på injektionsstedet, kvalme og opkastning. Selv mindre almindelige, blev også rapporteret mere alvorlige bivirkninger. De omfatter Kawasaki syndrom, kramper, vuggedød (SIDS), lungebetændelse og tarmobstruktion (intussusception).


        

Udgiv min kommentar