Fantacine.com

Ernæring til kemoterapi

Forberedelse til kemoterapi kan være skræmmende og forvirrende. Ud over at komme til udtryk med de fysiske og følelsesmæssige virkninger af behandlingen, skal du også sørge for din krop er forberedt til det. Ved at spise de rigtige fødevarer og få den rigtige ernæring, kan du øge din evne til effektivt at komme sig kemoterapi behandlinger.

Måltider

Undgå fødevarer, der er fede. Under forberedelsen af ​​kemoterapi, bør din kost være fokuseret på emner såsom frisk frugt og dampede grøntsager. Lette korn også er gode for dig, samt proteiner. Nødder, kød, jordnøddesmør, kiks og mejeriprodukter alle er gode kilder til protein. For at spise en kost så sundt som muligt, skal du vælge fedtfattige muligheder, hvis du planlægger at forbruge en masse af mejeriprodukter.

De måltider, du spiser, bør være mindre end dem, du normalt ville spise. Du bør også spise oftere, end du er vant til. Prøv at spise omkring fem snack-størrelse måltider i løbet af dagen. Spise fødevarer på denne måde vil reducere den vægt på fordøjelseskanalen. De lettere fordøjelige fødevarer, du spiser, jo bedre. Dette er grunden til drikkevarer såsom smoothies --- som kan omfatte flere frugter --- er gode for dig. De omfatter mange af de næringsstoffer, du har brug for og er nemme at fordøje.

drikkevarer

Drikkevarer, der indeholder ingefær eller pebermynte indeholder næringsstoffer, som hjælper med at forebygge kvalme. Du kan drikke varm eller kold pebermynte eller ingefær te. Begge disse te er koffein fri. Friskpresset grøntsager og frugtsaft har høje næringsstof niveauer. Klare bouillon også er gode for dig, når forberedelserne til kemoterapi.

Du bør forsøge at forbruge disse drikkevarer hele dagen, men ikke under måltid tid. Ved at undgå at drikke til måltiderne, mavesyren forbliver i stand til at operere på fuld styrke og er i stand til at fremme fordøjelsen og mindske sandsynligheden for fordøjelsesbesvær.

Forsøge at undgå sodavand og andre drikkevarer, der har sukker i dem. Sukker kan øge risikoen for at udvikle intestinal candida, som er en infektion, der almindeligvis forekommer i kemoterapi patienter.

Vitaminer

Visse vitaminer er i stand til at reducere toksiciteten af ​​kemoterapi medicin. For eksempel, hvis du tager vincristin som en del af kemoterapi proces, kan C-vitamin gøre stoffet mindre giftigt for kroppen. Ligeledes ved at tage A-vitamintilskud, kan du øge effektiviteten af ​​lægemidlet.


        

Udgiv min kommentar