Fantacine.com

Lever Infektion & Behandling

Hepatitis A er en lever infektion, der påvirker mange amerikanere hvert år. Ifølge The American Liver Foundation, cirka 25 millioner mennesker hvert år kontrakt en lever eller galdeblære sygdom. Hepatitis A er forårsaget af den meget smitsom hepatitis A-virus.

Identifikation

Leveren er ansvarlig for afgifte kroppen og hjælpe kroppen i fordøjelsen af ​​mad. Hepatitis A-virus (HAV) medfører, at leveren bliver irriteret og betændt, påvirker dens evne til at fungere normalt. I milde tilfælde af HAV, kan leveren helbrede på sin egen og ikke kræver behandling. I mere alvorlige tilfælde kan medicinsk behandling være nødvendig.

Årsager

Hepatitis A er indgået ved at drikke forurenet vand, spise forurenede fødevarer eller ved tæt kontakt med nogen, der har virussen. Folk, der rejser internationalt og homoseksuelle eller biseksuelle mænd, der er seksuelt aktive, har en øget risiko for at pådrage HAV.

Symptomer

Symptomerne på HAV er kvalme, opkastning, træthed, mavesmerter, appetitløshed, feber, gulsot (gulfarvning af hud eller øjne), muskelsmerter og kløe.

Behandling

Der er ingen specifik behandling for hepatitis A. Din læge kan anbefale, at du undgår alkohol under den akutte del af sygdommen for at reducere stress på leveren. Din læge kan også ændre nogle af dine medicin og rådgive eliminere brugen af ​​acetaminophen. Dette vil bidrage til at mindske risikoen for permanent leverskade fra viruset.

Overvejelser

Forebyggelse af enhver infektion eller sygdom er altid den bedste fremgangsmåde. Hvis du har en øget risiko for at pådrage HAV, beskytte dig selv med god hygiejnepraksis såsom vask af hænder. Drik vand på flaske, mens rejser til undgå at bruge forurenet vand. Hvis du er en homoseksuel eller biseksuel mand, undgå ubeskyttet seksuel aktivitet. Kondomer vil ikke altid give beskyttelse mod HAV.


        

Udgiv min kommentar