Fantacine.com

Strålebehandling for kræft i nærheden af ​​øjet

Strålebehandling bruger høj energi stråling til kræftbekæmpelse. Stråling kan hjælpe med at ødelægge strukturen af ​​en cancercelle, før cellen vokser og deler. Strålebehandling nær øjet kan også bidrage til at bevare strukturen i øjet, selvom risikoen for behandlingen omfatter mulige øje tab.

ekstern strålebehandling

Før din procedure, vil du gennemgå en simulering. Din stråling specialist vil bede dig om at ligge stille på et bord, mens en X-ray maskine peger stedet, hvor strålerne vil målrette din kræft. En støbeform kan være lavet af dit hoved, så du vil ligge i nøjagtig samme position til din rigtige behandling. Marks kan gøres med permanent markør på dit ansigt, før dit rigtige procedure. Vask ikke disse mærker fra. Din læge vil afgøre, hvor meget stråling, du modtager for din behandling.

Ekstern strålebehandling bruger proton stråler rettet mod det sted, din kræft. En proton er det positive aspekt af et atom. Protoner anvendes, fordi de forårsager lidt skade på omgivende væv. Modtagelse ekstern stråling er som at få en X-ray. Dog vil din behandling strække sig over flere uger.

Gamma Knife

Præcisionen af ​​gamma kniv stråling er så ensartet, at det kan målrette tumor og skære gennem det, som om du lige havde haft operation for at fjerne det. Før proceduren, er dit hoved immobiliseret i en wire ramme. Før undergår gamma kniv, er en MRI gjort for at lokalisere tumoren. Ifølge American Cancer Society, når tumoren er placeret, er en stråle rettet mod den, mens strålingen er fokuseret på stedet. Høje doser af stråling trænger din tumor.

Linear Accelerator

En lineær accelerator er en maskine, der bruger høje doser af stråling med henblik på din tumor. Du vil blive placeret på et bord og ribbet i. Ifølge American Cancer Society, en lineær accelerator har en arm, der strækker sig over bordet. Du vil bære skjolde for at beskytte dine indre organer. Fordi maskinen laver høje lyde, hvis det på noget tidspunkt under den procedure, du har brug for at tale med specialisten, fordi du føler dig utryg, kan du tale med ham over et samtaleanlæg. Det er vigtigt at ligge stille under proceduren.

brachyterapi

Brachyterapi er en form for stråling, der bruger radioaktive materiale placeres i nærheden af ​​eller ind i din tumor. Brachyterapi kan være midlertidig eller permanent. Ifølge RadiologyInfo.org, hvis din brachyterapi er permanent, vil din læge placere frø direkte i eller i nærheden af ​​din tumor. Til sidst radioaktiviteten inden frøene vil gå i opløsning, mens frøene forbliver i din krop. Midlertidig brachyterapi bruger lave eller høje doser af stråling i en kortere tid, med det radioaktive materiale trukket tilbage efter behandlingen.


        

Udgiv min kommentar