Fantacine.com

Terapi for Demens

Demens er en liv ændre tilstand, ikke kun for én diagnosticeret, men også deres familie. Mange behandlinger er tilgængelige, herunder medicin og en række forskellige terapier til at afhjælpe eller mindske symptomerne. Afgøre, hvad der er rigtigt kræver forståelse hvad demens er, og tage de personlige behov hos den person med den i betragtning.

Identifikation

Demens er en række symptomer, der påvirker, hvordan en persons sind fungerer. Det griber ind i den måde, de fungerer og er et resultat af ændringer i hjernen. Der er mange betingelser, der forårsager demens, såsom Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom. Nogle symptomer på demens omfatter hukommelsestab, nedsat dømmekraft, sprogproblemer, agitation, paranoia og hallucinationer. For at blive betragtet demens, mindst to funktioner i hjernen må ikke fungerer korrekt.

Medicin

Der er ingen kur mod demens, men nogle medikamenter kan hjælpe med symptomerne. Men de har også bivirkninger, der skal afvejes mod fordelene. Kolinesterasehæmmere øger neurotransmittere, der arbejder med hukommelse og dømmekraft, men også forårsager kvalme, diarré og opkastning. Memantin bistår også med hukommelsestab og hjælper med nedsat læring. Dens vigtigste bivirkning er svimmelhed. Sedativer og antidepressive midler kan også anvendes til at hjælpe med adfærd, der forstyrrer funktion.

Terapi

Udover medicin, har der været en vis succes med at bruge andre typer af behandlinger til at hjælpe med demens. Ergoterapi, som fokuserer på at udføre daglige opgaver såsom selvstændige fodring, kan gavne den demente og dem, der passer dem. Ved at lade dem med demens at tage sig af personlige behov uafhængigt i længere tid, vil pårørende ikke have så mange ansvarsområder placeret på deres skuldre så hurtigt. Rekreative terapi er brugen af ​​rekreative aktiviteter, såsom vandreture og ridning cykler, som en måde til at ændre adfærd, og kan gøres nemt derhjemme. Det kan hjælpe med at reducere problematiske adfærd, forbedre en persons humør, og hjælpe pårørende ved at give dem en rekreativ stikkontakt. Der er mange andre muligheder, der skal overvejes, såsom musikterapi, aroma terapi, og reminiscens terapi.

Overvejelser

Med så mange valgmuligheder til rådighed til behandling af en person med demens, kan det være svært at afgøre, hvad det rigtige er at gøre. Når en person først diagnosticeret med demens kan det være nyttigt at udarbejde en plan, der tager deres ønsker og interesser i betragtning. For eksempel kan en person, der altid har været fysisk aktiv vil foretrække rekreative terapi, mens en kunstner kan finde ergoterapi mere vigtigt, så de kan bevare deres kunstneriske evner så længe som muligt. Diskuterer disse ting er især vigtigt, hvis årsagen til demens menes at være en, der vil gradvis blive værre.


        

Udgiv min kommentar