Fantacine.com

Fordele & Ulemper ved Plastic Flasker

Fordele & Ulemper ved Plastic Flasker


Et afgørende element i livet for mennesker, er plast. Fra redningsudstyr til føde- og drikkevarer containere, synes plastflasker overalt du se. Du kan ikke vide, at nogle plastflasker ikke kan genbruges, og nogle er ikke egnet til opbevaring af spiselige varer. Kemikalier fundet i plast for at gøre flasker er kommet under kontrol, og sikkerhed er en bekymring.

Fordele

De fleste engangsplastflasker, siden 2010, er fremstillet af polyethylenterephthalat (PET), som Food and Drug Administration (FDA) finder sikkert. Plastflasker er billige, praktisk, let og brudsikkert. De fleste plastflasker kan genbruges.

Ulemper

Mange plastflasker er ikke genbruges og er ikke sikkert for varme væsker eller til brug i opvaskemaskiner eller mikrobølger. Nogle hårdere, genanvendelige plastflasker kan indeholde Bisphenol A, et polycarbonat menes at forårsage kræft. Den største ulempe ved plastflasker er, at så mange af dem ender på lossepladser i stedet for at blive genanvendt. Det tager tusinder af år for plastflasker at blive nedbrudt, og den nedværdigende proces udsender giftige kemikalier i luften.

Nummer System

På eller nær bunden af ​​plastflasker er et tal inden for et trekantet symbol genbrug. Dette tal fortæller dig, hvad flasken er lavet af, hvordan det vil påvirke dit helbred og om det ikke kan genbruges. De fleste # 1 plastflasker anvendes til sodavand og vand er sikkert for første brug, men er til engangsbrug og bør ikke genbruges, fordi plast er porøs, så bakterier og smag til at akkumulere.

# 2 Plast

Flaske lavet af # 2 plast, high density polyethylen (HDPE), omfatter mælk kander, husstand kemiske flasker, juice flasker, smør bøtter og toiletartikler flasker. Denne type plast betragtes som sikkert og genbruges, men kan ikke være holdbart nok til genbrug.

# 3 Plast

Plastic # 3 er polyvinylchlorid (PVC) og bruges til at lave mad wrap, madolie flasker og VVS-rør. PVC indeholder phthalater, en blødgørende kemikalie, der forstyrrer hormoner. Mad kontakt med # 3 plast bør undgås, og det bør aldrig bruges i mikrobølgeovnen. Plastic # 3 flasker er normalt ikke genbruges.

# 4 Plast

Plastic # 4, der anvendes i produktionen af ​​indkøbsposer, mad wraps, brød poser og sammenpresselige flasker, anses mad sikkert og genbruges, men som regel ikke genbruges. Denne plast er fremstillet af polyethylen med lav densitet (LDPE).

# 5 Plast

Polypropylen plastflasker, mærket # 5, er store hals mad containere, såsom yoghurt kopper og nogle vandflasker. Medicin flasker, ketchup flasker, sugerør og sirup flasker fremstillet af # 5 plastik er sikre og genbruges og er accepteret af nogle genanvendelsesanlæg.

# 6 Plast

Selvom det ikke bruges til flasker, # 6 polystyren eller Styrofoam, kommer i kontakt med fødevarer i form af engangs tallerkener og kopper. Kontrovers over denne type plastik er steget i de senere år. Denne type plast er ikke bionedbrydeligt eller genbruges. Stigende tyder på, at # 6 plast, når det opvarmes, udvaskes potentielt giftige kemikalier i fødevarer. Placering af varm mad på en Styrofoam plade kan være farligt for dit helbred.

# 7 Plast

Plastic baby flasker og mad containere mærket # 7 er en blanding af plast, herunder farligt BPA. Plast # 7 er hård og genanvendelig og modstår farvning, men det er ikke genbruges. Baby flasker mærket med # 7 skal kasseres, og du bør undgå at købe mad og drikke i # 7 plastbeholdere og flasker. Overfør fødevarer købt i # 7 plastbeholdere til et sikkert beholder før opvarmning.


        

Udgiv min kommentar