Fantacine.com

Hvad er de behandlinger af højt kolesteroltal?

Hvad er de behandlinger af højt kolesteroltal?


Kolesterol er et stof, der findes i praktisk talt alle celler i kroppen. Kolesterol er en vigtig del af at holde cellerne sunde, samt skabe de nødvendige hormoner. Desværre, når kolesterolniveauer bliver for højt, fede indskud begynder at udvikle sig i blodkarrene. Over tid disse aflejringer kan skabe blokeringer, der sænker blodets evne til at rejse i hele kroppen. Tabet i blodgennemstrømningen kan i sidste ende resultere i hjerteanfald eller slagtilfælde, hvis de høje kolesteroltal ikke behandles korrekt.

Statiner

En af de første linjer af behandling for højt kolesteroltal er medicin kaldet statiner, såsom Lipitor og Crestor. Statiner virker ved at blokere stofferne i leveren, der gør cholesterol. Som et resultat, i stedet for at skabe mere kolesterol, leveren trækker kolesterol fra blodbanen. Dette hjælper sænke dit samlede kolesteroltal.

Inhibitors

Cholesterolabsorptionsinhibitorer er en anden almindelig form for behandling for dem, der lider af høje kolesterolniveauer. Disse omfatter stoffer som Zetia. Cholesterolabsorptionsinhibitorer arbejde med tyndtarmen. Normalt tyndtarmen absorberer kolesterol i kroppen fra de fødevarer, du spiser. Kolesterol-hæmmere virker ved at blokere tyndtarmen evne til at absorbere kolesterol fra de fødevarer, du spiser. Dette sænker mængden af ​​kolesterol i kroppen.

Harpikser

Galdesyrebindende-bindende resiner omfatter medicin Questran, Welchol og Colestid. For leveren til at hjælpe med at skabe galdesyrer, den har brug for kolesterol. Galdesyrebindende harpikser virker ved at binde til galdesyrer, narre leveren til at anvende yderligere kolesterol at gøre mere galde, hvilket reducerer det samlede niveau af kolesterol i kroppen.

Motion / Vægttab

En af de vigtigste tilføjelser til de behandlingsplan for højt kolesterol er motion. Ifølge Mayo Clinic, udøver 30 til 60 minutter hver dag kan betydeligt lavere kolesteroltal. Motion hjælper også i at tabe, som også kan mindske dine samlede kolesteroltal.

Kost

En sund kost hjælper også til at sænke kolesterol. Eliminering transfedtsyrer og spise mere sundere enkeltumættet fedt kan hjælpe med at mindske dit kolesteroltal. Også tilføje fiber fra hele kerner og frisk frugt og grøntsager er med til at holde blodkar og hjerte rent og sundt, mens på samme tid at hjælpe din krop reducere mængden af ​​kolesterol oprustning i blodbanen. Indtagelse af alkohol kun i moderate mængder kan også hjælpe med at mindske kolesterolindholdet i blodet


        

Udgiv min kommentar