Fantacine.com

Hvordan at vide, om en person har brystkræft

Symptomerne på brystkræft, kan variere afhængigt af den fase af kræft. Imidlertid er øjeblikkelig behandling er nødvendig, så snart sygdommen er diagnosticeret. Hvis de opdages tidligt nok, brystkræft kan undertiden behandles med succes uden behov for kirurgi. Selvom der ikke er nogen forhindring for sygdommen, at finde kræft i de tidlige stadier er den bedste chance for langtidsoverlevelse. Der er flere tegn til at søge, der kan forårsage dig til at tro, at du måske har brystkræft, som skal straks følges op med yderligere medicinsk vurdering.

Instruktioner

1 Udfør en regelmæssig bryst selv-eksamen på samme tid hver måned (se Resources nedenfor). Føl omkring hvert bryst og under begge arme for eventuelle klumper. Selv om nogle hævelse i brysterne og under armen er ofte forårsaget af hormonelle ændringer, er det også kan være en indikation af hævede lymfeknuder.

2 Kig efter fysiske ændringer i dine bryster, især i størrelse eller form af et bryst. Hvis du bemærker usædvanlig fortykkelse, ændringer i hudfarven, puckering i huden af ​​et bryst eller brystvorte eller en blodig udflåd fra brystvorten, skal du kontakte din læge for at planlægge en fysisk undersøgelse.

3 Lav en aftale for at se din læge, hvis du observere, at brystvorten på det ene bryst er inverteret eller ændres i størrelse. Sætte på vægt kan påvirke udseendet af brystvorterne, men hvis du ser, at huden på én brystvorte er mørkere i farve eller har hvad der ligner en udslæt, skal du måske en ultralydsscanning. Din læge kan anbefale en bryst biopsi efter resultaterne af en fysisk eksamen, mammografi eller ultralyd.

4 Føl en hård knude i brystet. Kræft klumper tendens til at være fast og normalt ikke bevæger sig under pres fra fingrene. Selv om ikke alle klumper i brystet er kræft, har din læge tjekke det. Mens udsving i hormon niveauer i løbet af menstruationscyklus kan forårsage hævelse og klumpet bryster, tøv ikke med at søge læge, hvis noget om dit bryst synes anderledes end normalt.

5 Rapporter nogen smerte med din læge, især hvis du oplever smerter eller ømhed i kun det ene bryst. Mens smerter alene er sjældent et symptom på brystkræft, hvis det fortsætter i mere end fire uger, bør du have symptomet vurderes af en læge. Oplysninger offentliggjort af Merck Pharmaceuticals rapporterer, at kun omkring 5 procent af kvinder diagnosticeret med brystkræft beskrive smerter som et tidligt symptom (se reference 3).

6 Skema rutinemæssig mammografi. En kvinde, der er 40 år eller ældre, bør have en mammografi hvert år. Kvinder, der har en familie historie af brystkræft, bør begynde at have mammografi i en tidligere alder. Du bør også få en årlig brystundersøgelse udføres af en læge eller sygeplejerske.

TIPS

  • Hos nogle kvinder brystvorten peger indad er kun midlertidig, og kan skyldes graviditet eller amning. Brystkræft kan tage måneder eller år at udvikle. Men en mammografi er en diagnostisk procedure, der kan hjælpe opdage brystkræft tidligt, før en klump er stor nok til at kunne mærkes.

        

Udgiv min kommentar