Fantacine.com

Obstruktiv Vs. Restriktive lungesygdomme

Sygdomme i det pulmonale system omfatter tilstande såsom astma, emfysem og cystisk fibrose. Disse sygdomme er enten obstruktiv eller restriktiv. Denne skelnen spiller en vigtig rolle i diagnose og behandling beslutninger. Ved at forstå forskellene mellem obstruktive og restriktive lungesygdomme, patienter og pårørende bedre kan deltage i vigtige beslutninger sundhedsvæsenet med deres læger.

Lungerne

Den primære funktion af lungerne er at udveksle ilt og kuldioxid i kroppen. Respirationsmusklerne inden brystkassen hjælpe denne handling. I løbet af denne udveksling, andre afsnit af åndedrætsorganerne spiller også en afgørende rolle. Luftrøret (også kendt som luftrør) leverer luft til grene af rør kaldes bronkier, som derefter forgrener i mindre rør og luftsække. Gasudveksling foregår i interstitium, en meget tynd foring i lungernes luftsække, der tillader blod at tage i ilt og uddrive carbondioxid.

obstruktive lidelser

En obstruktiv pulmonal lidelse er en begrænsning af mængden af ​​luft forlader lungerne. Dette kaldes "eksspiratorisk flow." Eksspiratorisk luftstrøm problemer er forårsaget af sygdomme, der begrænser luftvejene ved at skabe tykke slim og lunge sekreter. De skader også luftvejs muskler og deres evne til at støtte i udånder processen.

Emfysem

Emfysem er en obstruktiv lungesygdom. Emfysem irreversibelt skader luftsække, hvilket gør dem stive og ude af stand til at flytte luft ind og ud af lungerne. Luftsække dør som de bliver mere og mere beskadiget. Denne beskadiget væv skaber luftlommer i lungerne, hvilket fælde luft og forårsage lungerne for at forstørre. Dette gør vejrtrækning mere og mere vanskeligt.

Cystisk fibrose

Denne obstruktiv lungesygdom forårsager overdreven slim, der hober sig op i lungerne. Dette er en genetisk sygdom og typisk rammer børn og spædbørn. Tidlige respiratoriske tegn er hyppige lungeinfektioner, hvæsen, langsigtet hoste og andre vejrtrækningsproblemer. Efterhånden som sygdommen skrider frem, kan patienterne hoste op slim, der indeholder blod.

Restriktive Disorders

Restriktive lungesygdomme forårsage lunger til at miste deres evne til at holde så meget luft som sædvanlig. Lunger er enten mindre elastisk eller ikke er i stand til at ekspandere ordentligt. Den samlede lungekapacitet bliver mindre, selv når de hviler og mindre oxygen absorberes i blodet. Symptomer på restriktive lungesygdomme omfatter hvæsen, brystsmerter og hoste.

asbestose

Asbestose er en restriktiv lungesygdom forårsaget af indånding asbestfibre. Disse fibre ophobes og forårsage skræmme i lungevæv. Lungerne bliver arret og ude af stand til at trække vejret i så meget luft som normalt. Da sygdommen tager tid at blive vist, symptomer ofte forekommer år efter eksponering. Patienter med asbestose føler åndenød under træning og hvile. De oplever smerter i brystet og hyppige hoste.

sarkoidose

Sarcoidose er også en restriktiv lungesygdom. Det påvirker mange organer, herunder lungerne. Sarkoidose forårsager klumper af betændte celler til at vokse i lungerne, hvilket begrænser deres luft kapacitet. Patienterne føler sig forpustet og har en vedvarende hoste. De udvikler ofte feber og tabe.


        

Udgiv min kommentar