Fantacine.com

Hvordan virker Coumadin påvirke nyrerne?

Indikationer

Coumadin (generisk warfarin, skiftevis Jantoven) er en antikoagulant eller blod tyndere, hvilket betyder, at det hæmmer blodet i at størkne. Det er ofte ordineret til patienter med trombose (blodpropper blokerer blodkar), embolier (blodpropper, der bliver løsnet og cirkulerer gennem blodet), kunstige hjerteklapper, en historie af slagtilfælde eller atrieflimren, og præventivt efter et hjerteanfald. Det er også ordineret i en sjælden tilstand, der kaldes Hughes syndrom (antifosfolipidsyndrom eller APS), hvor blodpropper for ofte.

Blødende

Patienter, der tager Coumadin der ikke har nedsat nyrefunktion kan lide nogle bivirkninger på grund af øget blødning, der opstår, mens du tager stoffet. Afhængig af sværhedsgraden og placeringen af ​​blødningen, kunne det belaste nyrerne, hvilket giver dem mere affald for at filtrere.

Nyre dysfunktion

Patienter på Coumadin med nogle nyre dysfunktion kan lide nyresvigt på grund af nedsat hæmatomer (blødning i nyrerne) eller interstitiel nefritis (betændelse i nyrerne). Dette særlige bivirkning anses sjældne. Hæmaturi (blod i urinen), kan være en mere almindelige bivirkning.

nyrebiopsi

For at diagnosticere nyreproblemer, læger ofte vil udføre en biopsi for at tage en prøve af nyreceller. På grund af risikoen for nedsat hæmatomer og hæmaturi når på Coumadin, vil lægen bede dig om at stoppe med at tage stoffet i et par dage før biopsi.


        

Udgiv min kommentar