Fantacine.com

Er Malaria protozoer Free Living organismer?

Malaria forårsages af infektion med en type encellede organisme kendt som en protozo. De protozoer, der forårsager malaria er ikke fritlevende organismer, hvilket betyder, at de ikke kan leve i andre end deres vektorer, som overfører sygdommen, og værter miljøer.

Identifikation

Protozoer, der forårsager malaria tilhører slægten Plasmodia, og der er fire arter: P. falciparum, P. vivax, P. malariae og P. ovale, ifølge Mayo Clinic.

Egenskaber

Plasmodia tilhører en gruppe af protozo kaldet sporozoans. Ifølge Albany School of Public Health, kan sporozoans ikke bevæge sig på egen hånd.

Vector

Malaria protozoer indtaste den menneskelige krop gennem en bid fra en kvindelig Anopheles myg. Den myg, ifølge Mayo Clinic, er sygdommen vektor. Det bærer protozoer, men er ikke gjort syge af dem.

effekter

Plasmodia indtaste menneske fra myg i en form kaldet gametocytter. Ifølge Mayo Clinic, nogle af plasmodia vende tilbage til denne udformning i hele infektionen, således at de kan gribes igen af ​​en anden myg.

Overvejelser

P. vivax, P. malariae og P. ovale kan bo i værts leverceller for en række år og forårsage sygdom senere, ifølge Mayo Clinic.


        

Udgiv min kommentar