Fantacine.com

Prævention behandling for PCOS

Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, er en af ​​de mest almindeligt diagnosticerede hormonelle forstyrrelser hos kvinder i den fødedygtige alder. Kvinder diagnosticeret med PCOS typisk har visse kendetegn, herunder multiple cyster på æggestokkene, og høje niveauer af androgener eller mandlige hormoner såsom testosteron.

Hvad er PCOS?

På grund af det høje niveau af androgener, lider kvinder med PCOS ofte en række symptomer - fra acne til unormal hårvækst i ansigtet, bryst, ryg og nakke, til infertilitet og endda hårtab. Det er også meget almindeligt for kvinder at have uregelmæssig eller sjældne perioder. Selv om det kan synes, at det er en sygdom blot påvirker en kvindes frugtbarhed, er der mange andre organ systemer, der påvirkes af PCOS.

Have PCOS kan sætte dig på en større risiko for en lang række andre komplikationer, nemlig hjertesygdomme, endometriecancer og insulinresistens (som i sidste ende kan føre til diabetes). Mens der er ingen helbredelse for PCOS, hvilket gør nogle livsstilsændringer kan medvirke til at reducere din risiko for komplikationer, især hjertesygdomme og diabetes. Spise en kost rig på magert protein, fuldkorn, frugt og grøntsager, og samtidig minimere mængden af ​​forarbejdede og overdrevent fede og sukkerholdige fødevarer, du spiser, er en glimrende start. Montering i 30 til 60 minutters motion tre til fire dage om ugen er afgørende, så godt. Tage disse trin anses for nødvendige for at styre dine PCOS.

P-piller og PCOS

Det er lige så vigtigt at spore og være opmærksom på din menstruationscyklus; tale med din læge, hvis du får mindre end otte perioder om året. Mens ikke have en regelmæssig periode kan til tider virke bekvem, kan det også øge din risiko for at udvikle endometriecancer. Når menstruationen ikke sker, er foring uterus udsat for højere end normale niveauer af østrogen. Dette får den til at blive tykkere, hvilket gør det lettere for kræftceller til at vokse. Tager p-piller forårsager foring til at være tyndere, og kaste hver måned, hvilket reducerer risikoen for kræft.

P-piller er en af ​​de mest almindeligt ordineret medicin til en kvinde med PCOS. Udover at regulere sine cyklusser, kan det også reducere sværhedsgraden af ​​hendes symptomer. Det er også vigtigt at vide, at tage p-piller kan hjælpe med at sænke din androgen niveau. Lavere niveauer af androgener kan reducere akne, tykkelsen af ​​ansigtshår, og endda hjælpe med at forhindre hårtab.

Hvad du behøver at vide om at tage p-piller

Mens De tager p-piller er generelt betragtes som sikre, er der et par kvinder, som ikke bør tage det. , Så nævne, at hvis du er over 35 år, ryger, eller har haft en blodprop, bør du ikke tage p-piller skal du med din læge.

Tager p-piller kan også øge blodtrykket, eller endda niveauet for nogle elektrolytter i blodet. Din læge vil fortælle dig, hvis overvågningen af ​​disse niveauer er nødvendig, men sørg for at holde dine aftaler.

P-piller vil ikke beskytte dig mod seksuelt overførte infektioner, så det er ekstremt vigtigt at bruge en ekstra form for prævention, ligesom et kondom, hvis du ikke er i et monogamt forhold.

Tag pillen nøjagtigt som anvist, og på samme tidspunkt hver dag. Manglende doser kan gøre pillen mindre effektiv. Hvis du glemmer en dosis, skal du kontakte den emballage, der følger med pakken, eller tale med din læge eller apoteket for yderligere instruktioner.

Endelig visse lægemidler, som antibiotika, kan påvirke effektiviteten af ​​p-piller. Spørg din læge om apoteket før du tager anden medicin, om det vil påvirke din p-pille.


        

Udgiv min kommentar