Fantacine.com

Hvad er en Focal læsion i leveren?

Hvad er en Focal læsion i leveren?


Læsioner er et almindeligt fænomen i leveren, og prognosen af ​​fokale leverlæsioner variere.

Egenskaber

Udtrykket "læsion" er bredt og omfatter enhver sår, ømme, mavesår, tumor eller anden vævsbeskadigelse i et organ. En fokal læsion i leveren refererer til et område af vævsbeskadigelse identificeret på leveren, der har varierende betydning afhængigt af patientens helbredstilstand og en række andre faktorer.

Overvejelser

Diagnosen af ​​et samlingspunkt lever læsion kan indsnævres af en række faktorer, herunder alder, køn, brug af p-piller eller hormon medicin, rejser historie, og tilstedeværelsen af ​​skrumpelever, hepatitis eller andre leversygdom, hedder det i Medscape internet side. Disse overvejelser er vigtige i vurderingen af ​​årsagen og betydningen af ​​læsionen.

Opdagelse

I mange tilfælde er en lever læsion opdaget øvrigt under magnetisk resonans imaging (MRI) eller computertomografi (CT). Medmindre patienten har blod testresultater, der indebærer en alvorlig leversygdom, biopsi af et knudepunkt læsion er typisk unødvendigt.

Årsag til bekymring

Patienter med viral hepatitis, skrumpelever eller svær alkoholisme bør have en biopsi udføres for diagnose af en lever læsion, ifølge MS Campbell og KR Reddy af Hospital fra University of Pennsylvania, fordi disse patienter er i høj risiko for leverkræft, og den læsion kunne være det første kræftsvulst vækst.

Godartede læsionstyper

De to vigtigste klassificeringer af godartede (noncancerous) læsioner er solid og cystisk (hvilket betyder, at læsioner er væskefyldt). Inden for disse typer, de undertyper omfatter hæmangiomer (den mest almindelige, ifølge California Pacific Medical Center), fokal nodulær hypoplasi, fokale fede ændre cyster og galde rørledning cyster.


        

Udgiv min kommentar