Fantacine.com

Sådan diagnosticere Burkitt lymfom

Sådan diagnosticere Burkitt lymfom


Burkitt lymfom er en form for ikke-Hodgkin lymfom, som påvirker typen B-lymfocytter. Det sker normalt hos børn og er en af ​​de hurtigst voksende maligne tumorer hos mennesker. Der er to store former for Burkitt-lymfom, endemiske og ikke-endemiske. Den endemiske form, generelt påvirker underkæben eller overkæben og den ikke-endemiske form, normalt indebærer abdominale organer. De følgende trin vil vise, hvordan man diagnosticere Burkitts lymfom.

Instruktioner

1 Observer løsne tænderne, en hævelse kæbe eller andre facial knogler og hævelse lymfeknuder i tilfælde af endemiske Burkitt-lymfom.

2 Forvent ikke-endemiske formular til at forårsage abdominal hævelse og smerter på grund af den voksende tumor. I nogle tilfælde, tarm blokering også kan forekomme.

3 Få en prøve af knoglemarven ved aspiration eller effusion. Burkitt lymfom ofte involverer knoglemarven og dette kan give en diagnose uden behov for en lymfeknude biopsi.

4 Vælg den mest mistænkelige lymfeknuder eller andet væv til excision i stedet for frosne sektioner eller nål biopsier. Dette er vigtigt at diagnosticere Burkitts lymfom og skal gøres hurtigt, fordi det vokser så hurtigt.

5 Lav en diagnose af Burkitt lymfom baseret på mikroskopisk undersøgelse af biopsi. En "stjernehimmel" udseende kan fremstilles ved spredte makrofager indeholder celle debris, og mitotiske tal kan normalt ses. Burkitt celler har runde eller ovale kerner med lidt grov kromatin. Den cytoplasma indeholder neutralt fedt og er intenst basofile og vakuoliserede.


        

Udgiv min kommentar