Fantacine.com

Medicinsk Årsag til hår miste Curl

Medicinsk Årsag til hår miste Curl


Den medicinske samfund er begyndt at bedre at forstå, hvorfor nogle mennesker oplever en ændring i hårstruktur --- krøllet hår går lige og vice versa. Forskere ved Queensland Institute of Medical Research i Australien for nylig opdaget et gen dikterer krøllet hår. Opdagelsen åbner dørene til at udvikle behandlinger for ændringer i håret tekstur, blandt andre ting.

Hormoner

Hormonelle ændringer --- såsom dem i graviditeten --- kan udløse en ændring i hårstruktur: fra krøllet til lige, fra tyk til tynd, fra skinnende til kedelige, fra glat til grove. En stigning i nogle hormoner kan udløse ændringer til grovere, tykkere hår, mens andre hormoner kan gøre håret tyndere, mere fint og lige.

Skjoldbruskkirtel

Almindelige symptomer hos personer, der lider af en underaktiv skjoldbruskkirtlen (hypothyroidisme) eller overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyroidisme), er hårtab eller ændringer i håret tekstur. Efter behandling for ubalancen starter, fortsatte ændringer kan være forårsaget af den medicin, som anvendes til at håndtere sygdommen.

Medicinsk hjælp

Hårtab og ændringer i hår tekstur er bivirkninger af nogle lægemidler (f.eks Synthroid til behandling skjoldbruskkirtel) og kemoterapi.

Kost og ernæring

Hår tekstur kan være påvirket af vitamin og mineral indtag.

Visse vitaminer og mineraler --- såsom dem i B-vitamin familien, magnesium, zink og biotin --- samt fedtsyrer --- såsom hørfrøolie og lakseolie --- har vist sig at fremme hårvækst og tekstur ændringer.

Andre, såsom indtage store mængder af vitamin A, kan have en negativ virkning hår tekstur og fremme hårtab.

Se en ekspert

Hvis du har mistanke om ændringer i håret tekstur, tykkelse eller densitet, se en læge for en grundig undersøgelse og en korrekt diagnose.


        

Udgiv min kommentar