Fantacine.com

Hvad er den anbefalede ernæringsmæssige indtag af vitaminer?

Vitaminer er en vigtig del af din kost, der hjælper din krop fungerer korrekt, men det kan være svært at få nok næringsstoffer fra din kost alene. For at give din krop den bedste chance for et godt helbred, er der anbefales mængder af vitaminer, du har brug for at have hver dag.

Hvad Vitaminer skal du bruge?

Din krop har brug for en vis mængde af vitaminer hver dag for at fungere normalt. The National Institutes of Health anbefaler følgende daglige doser på 13 vitaminer at forblive sunde:

Vitamin A: Mænd: 1000 mcg, kvinder: 800 mcg

Vitamin D: 5 - 10 mcg
Vitamin E: Mænd: 10 mg, Kvinder: 8 mg

Vitamin K: Mænd: 70 til 80 mcg, kvinder: 60-65 mcg

Vitamin C: Mænd: 90 mg, Kvinder: 75 mg

Thiamin (B1): Mænd: 1,2 til 1,5 mg, kvinder: 1 til 1,1 mg

Riboflavin (B2): Mænd: 1,3 mg, Kvinder: 1,1 mg

Niacin (B3): Mænd: 16 mg, kvinder: 14 mg

Pantothensyre: 5 mg
Biotin: ~ 30 mcg

Vitamin B6 1.3 - 1,7 mg

Vitamin B12: 2,4 mcg
Folat: 400 mcg

Kroppen kræver også mineraler, såsom jern, kobber, calcium og magnesium til at behandle disse vitaminer.

Funktioner

En af de vigtigste ting vitaminer gøre for kroppen er regulere metaboliske reaktioner. Ifølge Food and Drug Administration, vitaminer hjælper fordøjelsen og nerve funktion. Mens din krop har brug for fedt, kulhydrater, mineraler og proteiner til at fungere, er det nødvendigt vitaminer til at hjælpe med transport disse nødvendige næringsstoffer til deres eventuelle anvendelser.

Advarsler

Medmindre der anbefales af din læge, Harvard School of Public Health siger at undgå megadoser af multivitaminer, da en megadose let kan blive en overdosis, hvis du ikke er forsigtig.

Overdosis af vitaminer kan alvorligt påvirke dit helbred ved at beskadige din metaboliske reaktion eller lukke organer som din lever eller nyrer (organer, filter giftstoffer ud af kroppen).

Den eneste undtagelse fra denne regel er D-vitamin, et fedtopløseligt vitamin, som de fleste mennesker mangler i deres kost, ifølge Harvard School of Public Health. Tager en ekstra D-vitamin supplement sammen med en regelmæssig multivitamin er den bedste rute, men igen, undgå en megadose eller en overdosis i denne situation ved omhyggeligt at læse dine etiketter og konsultere en læge eller ernæringsekspert, før du starter en ny kostplan.

Overvejelser

Mens De tager megadoser af vitaminer er generelt en dårlig idé, visse vitaminer som B-vitaminer og C-vitamin er vandopløseligt, hvilket betyder, at de ikke opbevares i dine lever- eller fedt celler, hvis du tager for meget af dem. Disse vitaminer kan bidrage til at øge dit immunsystem i tider med sygdom, så tager et ekstra beløb af disse kan hjælpe dig med at gendanne fra din sygdom hurtigere. Bare sørg for at drikke en masse vand for at hjælpe dine nyrer skylle overskydende vitaminer. Dette gælder ikke for folk med en historie af nyre problemer.

Vitaminer, der er fedtopløselige, såsom vitamin A, kan skade dig, hvis du overdosis på dem, og hvis du var at blive gravid eller at imprægnere nogen, vil dit barn står over for en betydelig risiko for at få alvorlige, irreversible fosterskader.

Identifikation

Mens Harvard School of Public Health anbefaler enhver multivitamin plus en ekstra D-vitamin supplement, FDA understreger skabe en vitamin strategi baseret på dine specifikke behov. For eksempel, hvis du er en postmenopausal kvinde over 50, er dine vitamin behov vil være forskellig fra en 20-årig mand bodybuilder. Ved at konsultere en ernæringsekspert, en læge, eller endda den kostråd af FDA du kan få en idé om, hvad du har brug for specifikt derefter købe en multivitamin med de nødvendige ingredienser.


        

Udgiv min kommentar