Fantacine.com

Irritabel tyktarm & mandler

Irritabel tyktarm & mandler


Irritabel tyktarm (IBS) er den mest almindelige gastrointestinale klage blandt amerikanske voksne med diagnosen ofte foretaget efter at udelukke andre gastrisk patologier. Der er ingen enkelt årsag eller enkelt kur og på grund af dette, skal IBS syge gøre forsigtige og varierede justeringer, især med hensyn til kost, for at lindre enkelte symptomer så meget som muligt. Undersøgelser viser stigende indtagelse af opløselige fibre, såsom mandler, mindsker IBS symptomer i nogle. Men mandler indeholder også svovl, som kan forværre symptomerne i andre.

Symptomer

IBS forårsager ikke åbenlyse ændringer i tarm struktur eller alvorlige komplikationer, men kan i væsentlig grad begrænse livsstil på grund af uforudsigeligheden i tarmen. Symptomerne varierer fra person til person og kan endda modsige eller ændre, men generelle tegn er mavesmerter og kramper, oppustethed, gas og unormale afføring. Hyppig diarré, hyppig forstoppelse eller diarré vekslende med forstoppelse er fælles.

triggers

Den nøjagtige årsag til IBS er ukendt, men symptomerne kan skyldes unormal signalering mellem mavetarmkanalen, nervesystem og hjerne. Nogle af de faktorer, der påvirker IBS symptomer er stress, infektion, hormonelle ubalancer og mad følsomheder som findes i halvdelen til to tredjedele af de mennesker med IBS. Fælles udløse fødevarer er hvede, mejeriprodukter, kaffe og sukker; imidlertid fødevarer per se ikke forårsage IBS.

bowel Transit

IBS er en forstyrrelse af den nedre tarmkanal, der indbefatter colon. En god indikator for kolon sundhed er tarm transit tid - hvor længe det tager mad at forlade kroppen, fra det tidspunkt, det er slugt. Transit tid kan beregnes ved at spise 3 til 4 hele roer, at bemærke den tid, de blev slugt, og tidspunktet for afføring, som vil præsentere med granatrød afføring. Optimal transittid er 12 til 24 timer. Transit gange større end 24 timer indikerer affald sidder i tyktarmen for lang hvor toksiner kan reabsorberes i kroppen.

Mandler lindre IBS

Dem med forstoppelse-fremherskende IBS rådes ofte til at omfatte mere opløselige fibre i deres kost for at optimere tarm transittid. Blandt nødder, mandler har det højeste fiberindhold sammenlignet gram for gram, og undersøgelser har vist, mandelolie også forbedrer tarm transit.

Mandler Skærpende IBS

Mandler indeholder svovl aminosyrer methionin og cystein. Når bakterier i tarmen kommer i kontakt med disse aminosyrer, et biprodukt er hydrogensulfid gas, der er ansvarlig for lugt. Mængden og typer af gasser produceret i tyktarmen afhænger af de tilstedeværende bakterier, og hver person har en unik tarmflora. På grund af dette, kan fødevarer, der forårsager gas i én person ikke forårsage gas i en anden. For at styre gas, blot at undgå de ulovlige fødevarer.


        

Udgiv min kommentar