Fantacine.com

Hvad er Variant Angina?

Hvad er Variant Angina?


Variant angina, også kaldet Prinzmetal angina, er en sjælden form for angina der kun udgør omkring to procent af angina tilfælde. Variant angina angreb kan være hård og skræmmende. Læs mere om variant angina her.

Symptomer

Fælles variant angina symptomer omfatter smerter i brystet, kvalme, svimmelhed, åndedrætsbesvær og hjertebanken. Lider ofte føler smerte, som starter i brystet og breder sig til venstre arm, kæber og hals.

Hændelse

Variant angina smerter opstår næsten altid, når en person hviler. De smertefulde angreb typisk ske mellem midnat og 08:00

Årsag

Variant angina er forårsaget af en koronar spasmer. Et flertal af variant angina syge har alvorlig koronar blokering, og spasmer typisk opstår i nærheden blokeringen.

Diagnose

Læger typisk diagnosticere variant angina med et elektrokardiogram (EKG), som registrerer kardiale mønstre, og en koronar angiogram, der anvender et røntgenbillede at skabe billeder af arterierne.

Behandling

Variant angina er normalt behandlet med calciumantagonister og nitrater. Alvorlige blokeringer kan kræve en ballonudvidelse procedure.


        

Udgiv min kommentar