Fantacine.com

Mad til kemoterapi patienter

Kemoterapi er et lægemiddel (givet intravenøst ​​eller oralt) anvendes til behandling af cancerpatienter. Kemoterapi ikke kun dræbe cancerceller, men kan også dræbe raske celler. Det er vigtigt for patienter at opretholde en næringsrig kost under kemoterapi. Fordi kroppen arbejder hårdere for at reparere kræftceller, er flere vitaminer og mineraler nødvendige for at helbrede ødelagte celler. Det er også vigtigt at tilføje fødevarer, der er rig på antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe off kræftceller. Fordi mange kemoterapi patienter lider af kvalme og opkastning, de undertiden ikke lyst til at spise, men skal stadig tilskyndes til at spise mindre, lettere måltider, så de ikke bliver underernærede.

Flydende drikkevarer / fødevarer

For kemoterapi patienter, der har problemer spise fast føde pga kvalme og opkastning, bør de drikker flydende ernæring kosttilskud såsom Sørg. Sørg er fyldt med vigtige vitaminer. Sunde smoothies, shakes og supper er også gode valg, især hvis patienterne har problemer tygge. Hvis patienter ikke får nok næringsstoffer, kunne de opleve vægttab og underernæring. Flydende drikke og fødevarer gør det lettere for patienterne at få den næring, de behøver.

Protein-Rich, højt kalorieindhold fødevarer

Protein hjælper lethed træthed, som er en almindelig bivirkning af kemoterapi. Højt kalorieindhold fødevarer er også behov for at afværge fejlernæring og give patienterne mere energi. Nogle fødevarer omfatter nødder, ost (bløde og hårde), avocado og hårde kogt æg. Tilføj protein pulver til fødevarer eller drikkevarer for at give en ekstra energi løft til patienter i løbet af dagen.

Bløde Foods

Patienter undertiden oplever tør mund og sår i munden og har svært ved at tygge og synke. Følgende fødevarer er lettere for patienter at tygge og synke, og vil ikke irritere munden: makaroni og ost, yoghurt, kartoffelmos, hytteost, buddinger, røræg og bløde frugter (bananer, Vandmelon og ferskner). Babymad er også en anden god mulighed, fordi det er blødt og fyldt med vitaminer.

Frugt og grønt

Kemoterapi patienter bør tilføje frisk frugt og grøntsager til deres kost. Frugt og grøntsager er høj i antioxidanter og er fyldt med vitaminer og mineraler. Dampede grøntsager er blødere og lettere at tygge. Hvis patienter oplever mave problemer som følge af at spise frugt og grønt på en regelmæssig basis, bør de rådføre sig med en læge. Frugt og grønt er fyldt med fiber, som til tider kan irritere tarmene og colon.

Advarsel

Kemoterapi patienter bør undgå at spise krydret eller meget sur mad, som kan forværre maven. Patienter bør holde ordentligt hydreret og nippe væsker i løbet af dagen. For at lette kvalme symptomer, spise bland fødevarer såsom kiks eller toast i løbet af dagen. Det er vigtigt at rådføre sig med en onkolog og registreret diætist, hvis patienterne oplever kost / mad problemer under kemoterapi behandlinger.


        

Udgiv min kommentar