Fantacine.com

Hvad er Herpes Simplex Encephalitis?

Herpes simplex encephalitis er en tilstand forårsaget af infektion med en herpes simplex virus (HSV). HSV-infektion kan føre til encephalitis, som er hjernen hævelse. Det er en alvorlig tilstand, som fører til døden. Heldigvis herpes simplex encephalitis er behandles, og også meget sjældne. Ifølge herpes-coldsores.com, påvirker det kun to ud af hver million mennesker i USA.

HSV-1

HSV-1 er den virus, der er ansvarlig for forkølelsessår. Det er også ansvarlig for de fleste tilfælde af herpes simplex encephalitis. Ifølge Dr. Robyn S. Klein, det er den hyppigste årsag til viral encephalitis, udløser så meget som 20 procent af tilfældene. Ifølge herpes-coldsores.com, kan HSV-1 udløse encephalitis ved at rejse fra næsen ind bihuler og derefter til hjernen.

HSV-2

Kun meget sjældent gør HSV-2, som er det virus, der for de fleste tilfælde af genital herpes, føre til et tilfælde af herpes simplex encephalitis. Dr. Robyn S. Klein rapporter om, at de fleste af de tilfælde af herpes encephalitis forårsaget af HSV-2 findes blandt nyfødte. I disse tilfælde er det overføres til spædbarnet gennem moderens vaginale sekreter.

Symptomer og diagnose

The Mayo Clinic rapporter om, at de fleste tilfælde af viral encephalitis er ledsaget af milde symptomer, som måske ikke er langvarig. Disse omfatter hovedpine, irritabilitet, træthed, feber og smerter i leddene. Men symptomer, der indikerer en mere alvorlig infektion omfatter forvirring, hallucinationer, ændring i personlighed, synsforstyrrelser, anfald, svaghed i musklerne, tab af følelse eller bevægelse, rysten, udslæt, falder bevidstløs, og hos spædbørn, svulmende i hovedets bløde pletter. Mayo Clinic rådgiver øjeblikkelig behandling for symptomer som ændringer i bevidsthed eller hallucinationer, svaghed i muskler eller tab af følelse, kramper eller psykiske problemer hos voksne, og stivhed i kroppen, løbende gråd, opkastning og udbuling af kraniet hos spædbørn.

Ifølge herpes-coldsores.com og Mayo Clinic, er en rygmarvsprøve bruges til at diagnosticere herpes simplex encephalitis. Denne test giver en diagnostiker at påvise virus 'genetiske materiale i spinalvæsken.

Komplikationer

Ifølge Mayo Clinic, de langvarige effekter af overlevende viral encephalitis omfatter kronisk træthed, svaghed, depression og ændringer i personlighed, og besvær med at gå og hukommelse. Viral encephalitis kan også føre til respirationsstop samt koma og død.

Behandling

Herpes simplex encephalitis kan behandles med antivirale lægemidler som acyclovir. Denne behandling forbedrer chancerne for at overleve. Halvfjerds procent af dem med sygdommen, som ikke får behandling dø. Kun 30 procent af dem, der bliver behandlet dø.


        

Udgiv min kommentar