Fantacine.com

Interessante fakta om Kalium

Sir Humphrey Davy opdagede Kalium i 1807, udvinde metallet sammen med natrium. Kalium er et element i gruppe 1 i det periodiske system; skrivelsen er K (kalium, fra arabisk for "plante aske"). Kalium udgør 1,5 procent af vægten af ​​jordskorpen. Antallet af neutroner i Kalium er 20, og antallet af protoner er 19. Dens farve er sølv-hvid. Kalium er et alkalimetal.

Fungere

Kalium anvendes til fremstilling af krudt, glas, sæbe, bord-salterstatning og gødning. Gammeldags lud blev foretaget af dryppende regnvand gennem træ aske (eller potaske eller kalium). Den resulterende væske var ren lud, som pionerer gjorde sæbe - som regel en gang om året, som en landsby indsats, hvor alle gjorde de fede stumper de havde gemme, blande dem med lud at gøre nok sæbe til at vare hele året.

Fordele

Kosten kilder til kalium omfatter tomater, bønner, kartofler, abrikoser, avocadoer, appelsinjuice, mælk, bananer og vandmelon. Kalium er et vigtigt mineral til forebyggelse slagtilfælde, sænke blodtrykket, styring hjernefunktion, stabiliserende hjerteslag og afbalancering væskeretention. Når du tager diuretika, forbruge flere kalium-rige fødevarer, som diuretika nedbryder kroppens kalium forsyning.

effekter

Kalium (kaliumchlorid) kan anvendes som en erstatning for tabel salt (natriumklorid) af dem, der skal reducere deres daglige natrium indtag på råd fra en læge. For meget salt kan forårsage højt blodtryk; således, kaliumchlorid er relativt uskadelige for kroppen, når det tages i små mængder i stedet for salt.

Geografi

Kalium eller potaske udvindes i hele verden, herunder Tyskland, New Mexico, Utah, California og Saskatchewan. En stor kalium mine eksisterer i Saskatchewan 3.000 fod under overfladen; det har været aktivt minedrift i 48 år, og der er stadig masser overladt til mine. Minen hedder The Potash Corporation of Saskatchewan.

Ekspert Insight

Kaliumnitrat KNO3, bedre kendt som salpeter, er den ingrediens til stede i cigaret indpakning, der holder cigaretten brænding. Salpeter findes i bat guano og er til stede i krudt som en oxidant. Kalium chromat (K2CrO4) anvendes i fyrværkeri, fluepapir og sikkerhed kampe. Kaliumnatriumtartrat (KNaC4H4O6) anvendes som silvering der er malet på bagsiden af ​​spejle for at se et spejlbillede.


        

Udgiv min kommentar