Fantacine.com

Prostata Cancer Radiation Frø Vs. ekstern Beam

Radioaktive frø implantater (brachyterapi) og ekstern strålebehandling (EBRT) anvendes ofte til behandling af prostatacancer. Afgøre, hvad behandling er mest hensigtsmæssigt, afhænger af din alder, sværhedsgraden af ​​kræft, og vejer de fordele og de mulige bivirkninger.

brachyterapi

Brachyterapi kræver indsættelse af radioaktive kapsler (bittesmå metal pellets) i prostata. Frigivelse af stråling fra frøene dræbe prostatacancerceller. Over tid, de radioaktive kapsler nedbrydes, men behøver ikke at blive fjernet.

Brachyterapi bivirkninger

Nogle mænd udvikler erektil dysfunktion som følge af de implanterede frø; vandladningsproblemer er almindelige, og næsten alle patienter oplever hyppig og smertefuld vandladning, som kan kræve medicin. Disse symptomer er mere alvorlige og holder længere end EBRT, men rektal problemer er normalt mindre alvorlige end EBRT.

Ekstern strålebehandling

EBRT bruger høj-drevne røntgenstråler til at målrette kortlagt ud prostata kræftceller. Præcision sikrer, at omgivende væv er uskadt.

EBRT Side Effects

Kortvarig bivirkninger omfatter vandladningsproblemer, såsom det haster med at urinere og hyppig vandladning; og rektal spørgsmål, såsom løs afføring og ubehag under afføring. Nogle mænd kan udvikle seksuelle problemer senere i livet som følge af EBRT.

Overvejelser

Den Prostata Cancer Foundation rådgiver vælge en stråling onkolog med bred erfaring med et sortiment af behandlingsmetoder, der objektivt kan være med til at afgøre, om den bedste behandlingsforløb.


        

Udgiv min kommentar