Fantacine.com

Om stofmisbrug

Om stofmisbrug


I USA, har dødeligheden for stofmisbrug steget med 540 procent siden 1980. Det er anslået, at seks millioner børn har mindst én narkotika afhængige forælder i hjemmet. Brugen af ​​narkotika som en coping mekanisme er blevet en del af vores daglige livsstil, selv om koffein og nikotin brug blegner i sammenligning med virkningerne af de hårde kerne stoffer, der nu er så let tilgængelige.

Identifikation

Stofmisbrug er en tilstand, hvor en person bliver afhængig af virkningerne af en ulovlig eller receptpligtig medicin. Den fysisk og psykisk afhængighed skaber en situation, hvor lægemidlet bliver den primære motivation i et menneskes liv. Stimulanser, opiater, beroligende midler, og hallucinogener udgør de forskellige kategorier af vanedannende stoffer. Sandsynligheden for, at en person vil blive afhængige af et lægemiddel afhænger af hans krop kemi og vanedannende potens af et lægemiddel. På grund af dets fysiske virkninger på kroppen, er stofmisbrug klassificeret som en sygdom samt en adfærdsforstyrrelse. Årsagerne til afhængighed kan være genetiske, miljømæssige eller lært.

Fungere

Den DSM identificerer tre stadier af afhængighed i afhængighed cyklus. Første fase er Optagethed / Anticipation. Dette er et tænkende mønster, hvor en person underholder tanker og følelser omkring narkotika oplevelse, og forudser den næste "fix".
Stage to er Binge / Forgiftning. Dette er den faktiske stofmisbrug oplevelse.
Stage tre er Tilbagetrækning / negativ effekt. Det begynder at finde sted som virkningerne af lægemidlet fortage sig.
Disse stadier kan forekomme mange gange i løbet af en dag og blive mere intens jo længere en person forbliver afhængig. Dette er en fremadskridende proces, der i sidste ende bliver det centrale fokus i et menneskes liv.

Egenskaber

Fysiske og adfærdsmæssige tegn på stofmisbrug er forholdsvis nemme at få øje på. Tegn kan variere afhængigt af den type lægemiddel, der anvendes. Humørsvingninger, rastløshed, høje energi niveau, og vægttab er fælles for dem, der er afhængige af stimulanser. Forvirring, langsomme bevægelser og bremsede tale mønstre er fælles med opiater og beroligende brug. Beklædning ændringer, hvor lange ærmer er slidt --- selv når vejrforholdene er varm --- kan være et tegn på intravenøs brug. Næseblod, øget hoste og slim, eller pludselige ændringer i vægt er også mulige tegn på stofmisbrug.

Forebyggelse / Solution

Behandlingsmuligheder for stofmisbrug varierer alt efter de behov, den enkelte og den type stof, der indtages. Behavioral terapi bruges til at løse de psykologiske aspekter, mens medicin behandlingsformer bruges til at hjælpe med at lindre abstinenser og hjælpe en person klare livet uden stoffer. Indlæggelse indlæggelse kan være nødvendig i tilfælde, hvor en person bliver en fare for sig selv eller andre; eller i tilfælde af alvorlig tilbagetrækning. Støttegrupper, ligesom NA, er også en del af behandlingsprocessen. Disse er community-baserede møder, der finder sted i faciliteter, kirker og hjem. De giver en indstilling, hvor folk kan diskutere deres erfaringer inden for et sikkert, fortroligt miljø.

Advarsel

Stofmisbrug er lige så meget en fysisk tilstand, som det er en psykologisk tilstand i sindet. Jo mere en person bruger, jo mere de kemiske processer i hjernen bliver afhængig af stoffets virkninger. Hjernen hurtigt udvikler en tolerance over for stoffets virkninger, hvilket er grunden til brugere kræver øget beløb for at få den samme effekt. Efter længere tids brug, hjernen er i stand til at fungere normalt uden tilstedeværelsen af ​​lægemidlet i systemet. Dette er baggrunden for de abstinenser opleves, når nogen går "kold tyrker". Ved dette punkt, hjernen er i stand til at koordinere kropslige processer. Svedende, rystelser, kvalme og irritabilitet er typiske symptomer opleves som kroppen forsøger at stabilisere sig. En persons samlede kroppens kemi kan være permanent ændret som følge af længere tids brug. Som følge heraf risikoen for tilbagefald er altid en bekymring, selv efter flere års afholdenhed.


        

Udgiv min kommentar