Fantacine.com

Medicin, der kan forårsage blære infektioner

Medicin, der kan forårsage blære infektioner


Blære infektioner, der også omtales som blærebetændelse, opstår, når bakterier ind i urinrøret og blæren, der forårsager en infektion. Ifølge Mayo Clinic, kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle blære infektioner end mænd på grund af hormonelle udsving og reproduktionsorganer anatomi.

Betydning

Blære infektioner kan forårsage smerte og brændende fornemmelser ved vandladning. Blære-infektioner kan også føre til hyppig vandladning, blod i urinen eller at kassere et par dråber i forsøg på at lade vandet.

Årsager

Bakterielle infektioner er de mest almindelige årsager til cystisis, men i nogle tilfælde medicin kan forårsage en blære infektion. Ifølge Mayo Clinic, er medicin-induceret cystitis primært forårsaget af lægemidler, der anvendes i kemoterapi, såsom ifosfamid og cyclophosphamid.

Overvejelser

Ud over kemoterapi medicin, kan blære infektioner også skyldes irritanter såsom bad sæber, feminin hygiejne spray og sæddræbende gelé. Den langsigtede anvendelse af et kateter kan også føre til en infektion i blæren.

Misforståelser

Blære infektioner er ikke altid resultatet af bakteriel infektion, irritationsfremkaldende eller lægemiddelinducerede årsager. Ifølge Mayo Clinic, kan blære infektioner skyldes underliggende sygdomme, såsom tuberkulose, lupus, bækken inflammatoriske lidelser, gynækologiske cancere, endometriose, diverticulitis og Crohns sygdom.

Advarsel

Se din læge straks, hvis du har mistanke om, at du har eller er ved at udvikle en blære infektion. Urinvejsinfektioner, der er tilbage ubehandlet kan føre til pyelonefritis, en potentielt farlig infektion i nyrerne.


        

Udgiv min kommentar