Fantacine.com

PMDD Årsager

PMDD Årsager


Præmenstruelle dysforisk lidelse eller PMDD, er en alvorlig form for præmenstruelt syndrom (PMS) påvirker omkring 5 procent af menstruerende kvinder. PMDD er ikke blot et nyt navn til PMS, en tilstand, der påvirker 75 procent af menstruerende kvinder. Symptomer på PMDD forekommer normalt i anden halvdel af menstruationscyklus og ender kort efter menstruation begynder. Der er en række behandlinger til rådighed for PMDD, herunder hormonbehandling og behandling under anvendelse selektive serotoningenoptagshæmmere (SSRI).

Teorier om årsager

De præcise årsager til PMDD er ikke godt forstået. PMDD øjeblikket menes at være en arvelig tilstand, der forårsager neurotransmittere, såsom serotonin, at svinge med hormonale svingninger. Ifølge American Psychiatric Association, fremgår det, at nogle former for PMDD er relateret til den del af menstruationscyklus, hvor progesteron produceres på grund af den kraftige stigning i progesteron spændende amygdala. Dr. Diana Dell af Duke University Medical Center foreslår også, at PMDD har en kosten komponent, men ernæringsmæssige mangler som årsag til PMDD er endnu uprøvede.

Symptomer

Symptomerne kan omfatte forstyrrende følelsesmæssige eller fysiske symptomer, der kan forstyrre livet, forstyrre normale aktiviteter og skade relationer. Specifikke symptomer kan omfatte følelse ud af kontrol, følelse overvældet, humørsvingninger, depression, håbløshed, stige i vrede, stigning i interpersonelle konflikter, manglende interesse i fælles aktiviteter, problemer med koncentration, træthed, ændringer i appetit, søvnproblemer, oppustethed, spænding, angst eller irritabilitet.

Diagnose

Hvis du har nogen af ​​ovenstående symptomer, skal du kontakte din læge og nævner din mistanke om PMDD. Din læge vil udelukke andre psykiske problemer, såsom panikangst eller depression, som årsager til symptomerne, og vil tage hensyn til andre potentielle årsager.

Naturlige behandlinger

En række naturlige behandlinger kan være effektiv med PMDD. Mange ernæringseksperter anbefaler, at kvinder med PMDD grænse indtag af koffein, sukker, alkohol og salt. Desuden kan tilsætning af calcium og vitamin B6 og E hjælpe lindre symptomerne. Regelmæssig motion har også vist sig at hjælpe.

Rådgivning

I nogle tilfælde kan en læge anbefale rådgivning for at hjælpe kvinder, der lider af PMDD at udvikle klare mekanismer. I andre tilfælde, yoga, meditation eller naturlige behandlingsformer såsom zoneterapi og afslapning kan hjælpe.

hormonbehandlinger

Hormonelle behandlinger, såsom p-piller, der indeholder østrogen eller progesteron, kan undertiden være effektivt i behandling PMDD. I visse ekstreme tilfælde kan ægløsning kirurgisk stoppet for at lindre symptomerne.

SSRI Behandlinger

Visse antidepressive midler har vist sig at være effektive til at lindre symptomer på PMDD. Selvom den amerikanske Food and Drug Administration har kun godkendt Sarafem, Paxil CR og Zoloft til behandling af PMDD, er andre SSRI-baserede anti-depressiva ofte ordineret og ofte fungerer godt. Nogle læger vil spørge kvinder, der lider PMDD at tage anti-depressiva hele tiden; andre vil ordinere det til to ugers perioder i løbet af menstruationscyklus.


        

Udgiv min kommentar