Fantacine.com

Hvad er Prinzmetal angina?

Hvad er Prinzmetal angina?


Prinzmetal angina, også kendt som variant angina, er en type af tilbagevendende brystsmerte kendetegnet ved knusning, knivlignende eller klemme fornemmelser. I modsætning til den mere almindelige typiske angina, Prinzmetals angina normalt opstår, når en person er i hvile.

Årsager

Prinzmetal angina skyldes kranspulsåren spasmer. I modsætning til mere almindelige former for angina, er angreb af Prinzmetal ikke relateret til fysisk aktivitet, højt blodtryk eller forhøjet hjertefrekvens.

Symptomer

Brystsmerter opleves, mens patienten er i hvile, og man kan endda i seng. Smerter varer normalt mindre end 30 minutter. Et elektrokardiogram (EKG) taget under en Prinzmetal anginaanfald viser elevation af ST-segmentet, i modsætning til ST-depression, som ville blive set i et anfald af typiske angina.

Diagnose

Prinzmetal Variant Angina skal differentieres fra typisk angina, og alle former for angina skal differentieres fra smerten af ​​myokardieiskæmi (MI, eller hjerteanfald). Typisk anginasmerter er anlagt den ved anstrengelse eller stress; Prinzmetal Variant Angina kommer i hvile, og patienten er i stand til at udøve normalt, når der ikke har et angreb. Anginasmerter er episodisk og midlertidig; smerten af ​​en MI normalt (men ikke altid) fortsætter, og forværres. Både Prinzmetal og typiske angina reagere hurtigt på behandling med vasodilatorer (se behandling afsnit).

Behandling

Prinzmetal angina behandles med vasodilatorer såsom inhaleret amyl nitrat og nitroglycerin tabletter. Ubehaget viger hurtigt med behandling.

Konsekvenser

Prinzmetal Variant Angina er ikke prædiktiv for MI, men ofte sameksisterer med obstruerede koronararterier og andre tegn på åreforkalkning. Patienter med Prinzmetal angina og koronararteriesygdom er i større risiko for MI.

Noter

Enhver præsentere med nye brystsmerter, eller med brystsmerter, der føles anderledes end deres sædvanlige anginaanfald, bør se en læge straks. EKG og blodprøver skal køres for at udelukke MI. Angina patienter bør bære deres vasodilatorer med dem på alle tidspunkter. Hvis anginasmerter fortsætter efter at have taget vasodilatorer, straks kontakte en læge.


        

Udgiv min kommentar