Fantacine.com

Avancerede lungekræft Signs

Mens der er grundlæggende to klassificeringer af lungecancer - småcellet lungecancer (SCLC) eller ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) - tegnene på sygdommen vil være nogenlunde ens i begge. Alligevel vil disse symptomer varierer fra person til person i vid udstrækning skyldes, hvorvidt tumoren stadig er begrænset (som i fase III) eller metastaseret (som i trin IV), og om alle andre systemer i kroppen er blevet afbrudt. Overraskende, de fleste af de tegn eller symptomer relateret til denne sygdom ikke præsentere sig selv, før kræften har avancerede. Tidlig opdagelse kommer som regel om under en rutinemæssig helbredsundersøgelse eller screening. Hvis du er bekymret for, at du har lungekræft i et fremskredent stadium, er der en række af tegn, du kan kigge efter.

luftvejsproblemer

De fleste mennesker med lungekræft vil have en vedvarende hoste, der generelt forværres som tiden går. Dette vil ofte være ledsaget af tilstedeværelsen af ​​en lille eller stor mængde blod, normalt under en hoste stave. Mange mennesker vil også opleve en åndenød, der giver følelsen af, at noget blokerer en del af dine lunger. Derudover vil omkring 25 procent af lungekræft patienter lider brystsmerter. Denne kedelig, næsten smertende smerte er normalt isoleres til området omkring lungerne, så du hovedsageligt føle fornemmelsen bag brystkassen.

luftvejsinfektioner

En anden forholdsvis almindelig tegn på lungekræft er hyppige luftvejsinfektioner. Dette ville være kronisk bronkitis, der er generelt defineret som en betændelse i bronkierne grund af en virusinfektion, der varer mere end tre uger, men kommer og går med en vis regelmæssighed. Lungebetændelse kan også være et symptom på lungekræft. Både kronisk bronkitis og lungebetændelse have en række symptomer, som en person med lungecancer også kan opleve i sin tid for infektion, herunder feber, kvalme eller opkastning, diarré, hjertebanken, træthed og en åndenød. Disse særlige symptomer er ikke specifikt relateret til lungekræft, og bør kun anvendes som en indikation af disse infektioner, ikke sygdommen.

Vægttab

Mange gange folk med fremskreden lungekræft vil opleve uforklarligt vægttab. Dette skyldes til dels, at den metaboliske ændring forårsaget af cancercellerne, gør kroppen proces fødevarer i et hurtigere tempo end normalt. Dette, kombineret med det faktum, at de fleste mennesker med kræft lider tab af appetit, forværrer slippe i vægt. Du er væsentlige at tage i mindre mad, og alligevel brænde flere kalorier.

knogleproblemer

Når lungekræft metastaserer som det ses i trin IV, vil det ofte sprede sig til knoglerne. Når kræften har spredt sig til dit skelet, vil du ofte opleve smerter i knoglen på bestemte punkter i kroppen. Sædvanligvis vil denne smerte isoleres til ribbenene, hvirvlerne i rygsøjlen og knogler fra lårene. Disse arealer er af en tættere på oprindelsen af ​​kræft. Denne smerte betyder ikke nødvendigvis, du vil være langt mere modtagelige for pauser. Det er bare en indikation af, at lungekræft har spredt.

Brain Function

Udover spredning til knoglerne, kan trin IV lungekræft ofte metastaserer til hjernen. Når dette sker, vil du opleve meget præcise tegn og symptomer. I disse tilfælde vil mennesker lider vanskeligheder i synet, ligesom sløret og forvrænget syn. De vil også stå over for en svaghed, der er isoleret til den ene side af deres krop. Endvidere kan denne være ledsaget af anfald eller endog hjernen degeneration.

Andre tegn

Advanced-fase lungekræft kan også fremkalde et par andre tegn på, at sygdommen er til stede i dit system. Du kan føle dig træt eller blive anæmiske. Symptomer på anæmi omfatter gulsot, brunlig urin, blå mærker og nyreproblemer.


        

Udgiv min kommentar