Fantacine.com

Eye Herpes hos børn

Herpes virus kan forårsage infektioner i mange områder af kroppen. Eye herpes, også kaldet okulære herpes, typisk skyldes en infektion med herpes simplex virus type 1 (HSV-1), også kendt som oral herpes. Når en person er inficeret med et herpesvirus, kan det blive hvilende, og aktiveres senere. Mennesker, der udvikler øjet herpes almindeligt har tilbagevendende episoder, og den første episode ofte opstår i barndommen.

typer

HSV-1 er mest almindeligt forbundet med forkølelsessår, også kaldet feber blister, der forekommer på og omkring læberne. Herpes simplex virus type 2 (HSV-2) oftest påvirker kønsorganer, og kun sjældent forårsager øjet herpes. Herpes Zoster virus (HZV) er den virus, der forårsager skoldkopper, og kan føre til udbrud af helvedesild i voksenalderen. Denne form for herpes kan også forårsage øjet herpes. Børn ofte er inficeret med HSV-1 i barndommen af ​​en voksen, som når en voksen med et forkølelsessår kys barnets ansigt.

HSV-1 Symptomer

De fleste børn inficeret med HSV-1 for første gang har ingen symptomer. Nogle gange udvikler de blærer eller sår i eller omkring munden, sammen med en feber. Når infektionen genaktiveres, det typisk forårsager forkølelsessår. HSV-1 kan også forårsage pletter af eksem på andre områder af huden, som regel over taljen, og infektioner i øjnene. Omkring en tredjedel af patienter, der oplever et øje herpes udbrud vil få udbrud i fremtiden, ifølge den amerikanske Association for Pediatric Ophthalmology og Strabismus.

Eye Herpes Symptomer

Eye herpes forårsaget af HSV har normalt symptomer på blærer på øjenlågene, der skorpe løbet inden for en uge. Øjet kan være rødt og føler grynet, og barnet kan have sløret syn. Der kan være smerter, tåreflåd og lysfølsomhed, og barnet kan have hovedpine i løbet af udbruddet. Barnet kan også opleve hævelse i hornhinden (keratitis). Mere alvorlige tilfælde involverer infektionen breder sig til de midterste lag af hornhinden, som kan forårsage permanent ardannelse, og betændelse bag hornhinden i uvea. Eye herpes forårsaget af HZV har lignende symptomer, men typisk starter med en udslæt i panden og omkring det ene øje.

Behandling

Læger ordinere aktuelle og orale anti-viral medicin til at reducere varigheden af ​​et øje herpes udbrud og mindske symptomerne. Topisk antibiotisk salve eller dråber også kan anvendes til at forhindre bakteriel infektion. Når udbruddet har påvirket de midterste lag af hornhinden eller uvea, lægen ordinerer typisk steroid øjendråber. Lægen kan også forsigtigt skrabe hornhinden at fjerne de syge celler.

Neonatal Herpes

I sjældne tilfælde kan nyfødte udvikler neonatal herpes. En forælder med HSV-1 eller HSV-2 overfører sygdommen til spædbarnet før, under eller umiddelbart efter fødslen. Symptomer kan være mild, men også kan påvirke centralnervesystemet og blive livstruende. Når neonatal herpes påvirker øjnene, lægerne typisk behandle det med både aktuelle og intravenøse antivirale medikamenter, såvel som aktuelle antibiotika.


        

Udgiv min kommentar