Fantacine.com

Salmonella Typhimurium Infektion

Salmonella Typhimurium Infektion


Salmonella-arter kan være forvirrende. Der er over 2.000 serotyper af salmonella. Alle serotyper af salmonella er medlemmer af en enkelt art, Salmonella enterica (S. enterica). Humane infektioner næsten udelukkende forårsaget af S. enterica. Af de serotyper, typhimurium er blandt de mest almindelige. Typhimurium typisk forårsager enterocolitis. Typhimurium normalt indgås ved at fordøje forurenet oksekød, fjerkræ eller forurenede væsker. Inkubationstiden er cirka 8-48 timer efter indtagelse af kontaminerede produkter.

Symptomer

Symptomer på Salmonellas typhimurium omfatter feber, kulderystelser, kvalme og hovedpine. kan forekomme gastrointestinale symptomer, såsom diarré, forstoppelse og mavesmerter. Derudover, utilpashed, hoste og ondt i halsen er almindelige. Hvis der ikke er nogen komplikationer, vil det inficerede individ generelt dækket inden for 7 - 10 dage. Imidlertid kan tilbagefald forekomme.

gastrointestinale komplikationer

Akut enterocolitis er en komplikation af typhimurium infektion. Ofte involverer de store og små tarme, entercolitis forårsager alvorlig diarré, som kan være særdeles blodige tider. Behandling for entercolitis blot involverer lindre symptomerne. Dem med seglcelleanæmi eller et svækket immunsystem, eller inficeret med bakteriæmi, kan have behov for antibiotisk behandling.

Komplikationer

Komplikationer udgør ca. 75% af alle dødsfald. Langvarig komplikationer at se ud for omfatte tarm blødning forbundet med et fald i temperatur, chok og blod i afføringen eller tarm perforeringer ledsaget af mavesmerter.

Overvejelser

Enterisk feber, også omtalt som tyfus, kan være forårsaget af eventuelle salmonella arter. Enterisk feber skal adskilles fra andre gastrointestinale sygdomme og andre infektioner. Personer smittet med enterisk feber har ofte en historie af nyere rejse til en epidemi område.

Behandling

Behandling af Salmonella typhimurium kan omfatte ampicillin, azithromycin eller chloramphenicol antibiotisk behandling.

Diagnose

Urin kulturer kan teste for salmonella. Steg pletter, bradykardi, abdominal ømhed og splenomegali er klassiske kliniske symptomer på diagnose.

Prognose og Forebyggelse

Det opsving sats for de fleste serotyper af salmonella er normalt selvbegrænsende. Dog kan bakterier lokalisere i dine knogler og led, især i dem med seglcelleanæmi. I tilfælde hvor der er komplikationer af enterisk feber, er dødeligheden ca. 2%. Ældre eller immunkompromitterede individer som regel klarer fattigere.

I nogle tilfælde, forebyggelse vaccination er mulig. Men immunisering er ikke altid effektive. I husholdninger, hvor der er en tyfus bærer, bør betragtes immunisering. Derudover bør dem, der rejser til endemiske områder og under udbrud af epidemier overveje vaccination.


        

Udgiv min kommentar