Fantacine.com

Tegn på Gum Cancer

Tegn på Gum Cancer


Ud af alle de forskellige typer af kræft, oral cancer er den 6. førende kræft på verdensplan ifølge GumDoctor. Gum kræft er en af ​​de orale kræftformer, der forårsager ondartede vækster og hvis de ikke behandles, kan være livstruende. Oral cancer har en højere risiko for død end mere kendte kræftformer, herunder livmoderhalskræft, Hodgkins lymfom og hudkræft, rapporterer Den mundtlige Cancer Foundation.

Årsager

Ryge cigarer, cigaretter eller fra et rør er en af ​​de vigtigste årsager til tyggegummi kræft som er røgfri tobak, herunder plug, blade og snus. Drikke store mængder alkohol konsekvent er også en medvirkende faktor til tyggegummi kræft.

Tidlig identifikation

Normalt er oral cancer ikke fanget, indtil den er alle klar på et meget alvorlig fase, på grund af det faktum, at i de fleste tilfælde er der ikke nogen nævneværdige symptomer tidligere. Det er vigtigt, at alle får deres årlige tjekke op hos tandlægen, fordi den primære læge eller tandlæge har evnen til at genkende tidlige tegn på kræft i mundhulen, som ellers ville formentlig gå ubemærket indtil kræften forværret.

Symptomer

Som tyggegummi kræft skrider frem, vil symptomerne begynder at flade. Et af tegnene på tyggegummi kræft er, når der er en rød eller hvid bump inde i munden, der har været der i over en måned, med ingen tegn på at forsvinde. Den anden advarselsskilt er, når blødning i munden ofte og vil ikke heler ordentligt. Når tyggegummi kræft er avanceret til et senere tidspunkt, en person min erfaring svært ved at tygge maden, synke, bevægelse af tungen og kæben. Bemærk at de fleste sår på gummiet er et resultat fra gum sygdom, der let afhjælpes, ikke en livstruende tilstand.

Behandlinger

Kirurgi, strålebehandling, kemoterapi eller en kombination af de tre, er de behandlinger af gummi cancer. Kirurgi er når malign vækst fjernes. Strålebehandling er indsnævret til at fastholde og dræbe kræftceller i det berørte område, samt reducere størrelsen af ​​tumoren. Kemoterapi anvendes til at dræbe kræftceller placeret i hele kroppen, ikke kun i lokaliserede, ramte område.

Bivirkninger

I processen med at dræbe kræftceller, er raske celler og væv også dræbt, ifølge National Cancer Institute. Kirurgi vil forårsage hævelse i ansigtet, der vil vare et par uger. Afhængig af størrelsen af ​​tumoren, hvis den er stor, kan kirurgen nødt til at fjerne en del af kæben, gane, tunge eller kæbe. Mærkbare ændringer i udseendet af ansigtet, tyggekapaciteten, tale og synke kan forekomme som et resultat af fjernelse af en større tumor fra munden. Der er flere bivirkninger ved strålebehandling, herunder en tør mund, huller i tænderne, ømhed i halsen eller munden, ømme eller blødende tandkød, kæbe stivhed, ændre mening i smag og lugt, en ændring i stemmen kvalitet og træthed. Kemoterapi forårsager kvalme, opkastning, appetitløshed, hårtab og indeholder de samme bivirkninger som strålebehandling.


        

Udgiv min kommentar