Fantacine.com

Sådan får Gardasil

Gardasil er en vaccination for fire typer af det humane papillomavirus, eller HPV, der kan forårsage livmoderhalskræft eller kønsvorter. HPV type 16 og 18 forårsager 70% af tilfældene af livmoderhalskræft, og HPV type 6 og 11 er årsagen 90% af alle kønsvorter. Gardasil er godkendt til kvinder i alderen fra 9 til 26, og er stærkt anbefales til piger aldre 10 og 11. Du bør dog ikke tage Gardasil, hvis du har en allergi over for gær eller kunne være gravid. Gardasil er i øjeblikket ikke godkendt til mænd eller kvinder over en alder af 26.

Instruktioner

Sådan får Gardasil

1 Find ud af om din sygesikring vil dække din Gardasil vaccination. Hver Gardasil skud koster $ 125 pr dosis, eller $ 375 for alle tre doser. Hvis du er under 18 år, kan du være berettiget til Gardasil uden omkostninger under vacciner til børn (VFC) program, forudsat du er Medicaid berettiget, ikke har nogen forsikring, eller er af American Indian eller Alaska Native arv.

2 Planlæg en aftale med din læge for at få din første skud af Gardasil. De mest almindelige bivirkninger ved injektion omfatter irritation eller hævelse på stedet for skud, hovedpine, besvimelse, kvalme, feber, svimmelhed eller opkastning, selvom ikke alle vil opleve disse reaktioner.

3. Vend tilbage til dit andet skud af Gardasil. Den anden administration af Gardasil er to måneder efter den første skud, selv om det er okay, hvis det er slukket af et par dage. Din læge kan give dig en påmindelse kort til din anden og tredje dosis, eller du kan bruge indstillingen påmindelse på Gardasil hjemmeside (www.gardasil.com).

4 Har din sidste Gardasil vaccination. Den sidste Gardasil dosis gives seks måneder efter den første administreres. Efter denne sidste skud, bør du være godt beskyttet fra de fire typer af HPV, som Gardasil vaccinerer imod. Ifølge oplysninger om HPV-vaccination, der er lagt ud på Centers for Disease hjemmeside (CDC), effektiviteten af ​​Gardasil varer i lang tid, men mere forskning der skal gøres for at afgøre, om kvinder vil kræve booster skud i fremtiden.

5 Fortsæt med at have årlige Pap-tests og livmoderhalskræft screeninger. At have en Gardasil vaccination betyder ikke, du ikke længere behøver at have Pap-tests, som Gardasil beskytter du kun fra 70% af livmoderhalskræft.

TIPS

  • For børn under 18 år, er der behov for forældres samtykke. Dog er Gardasil opført som en anbefalet vaccination på American Academy of Pediatrics immuniseringsprogram for unge.

        

Udgiv min kommentar