Fantacine.com

Hvad er hirsutisme?

Hirsutisme er den overdrevne hårvækst i ansigtet, bryst, mave, ryg og ben på kvinder. Denne hårvækst opstår på steder, hvor mænd har tendens til at vokse hår. Hirsutisme normalt vises i puberteten. Ifølge University of Maryland Medical Center, lider omkring 8 procent af voksen kvinde fra hirsutisme. Hirsutisme kan variere fra en let afstøvning af hår til ekstrem behåring.

Symptomer

Mørk tykt hår vokser på maven, brysterne og overlæbe er det vigtigste symptom på hirsutisme. Hvis din hirsutisme er forårsaget af høje niveauer af mandlige hormon, så uregelmæssig menstruation, acne og tab af en feminin kropsform kan forekomme. Tegn på maskulinitet som en dybere stemme, kan frontal skaldethed og forstørrede skulder muskler vises.

Årsager

Hirsutisme kan være forårsaget af forhøjede niveauer af mandlige hormoner, især androgen. Polycystisk ovariesyndrom, Cushings sygdom, medfødt adrenal hyperplasi, tumorer på æggestokkene og tumorer på binyrerne skabe forhøjede mandlige hormon niveauer. Nogle kvinder er følsomme over for de normale androgen niveauer og udvikle hirsutisme. Medicin som visse p-piller, hormoner og anabolske steroider forårsage højere mandlige hormon niveauer.

Forebyggelse

Opretholde en sund kropsvægt. Fedme naturligt øger androgen niveau. Undgå bodybuilding steroider eftersom de virker ved at øge mandlige hormoner.

Diagnose

Clues til hirsutisme årsager er givet af en kvindes menstruationscyklus. Overdreven hårvækst med normale regelmæssige perioder peger på en genetisk årsag til hirsutisme. Overdreven hårvækst med uregelmæssig menstruationscyklus fører behandleren til at kigge efter en underliggende medicinsk tilstand. Blodprøver bruges til at hjælpe med at diagnosticere denne alvorlige sygdomstilstand. Hormon niveauer måles og prolaktinniveauet evalueres for at afgøre, om en tumor er årsag til hirsutisme. En steroid suppression test udelukker Cushings sygdom. Glukose og kolesteroltal kontrolleres da hirsutisme er knyttet til diabetes og højt kolesteroltal.

Behandlinger

Tabe overskydende vægt til lavere mandlige hormon niveauer. Brug p-piller med østrogen og gestagen til at mindske produktionen af ​​androgen. Anti-androgen medicin kan undertrykke androgen niveauer at falde hårvækst. Hårfjerning tilbyder en mulighed, der behandler hårvækst symptom. Plukning, tweezing og voksning er alle behandlinger, der skal være løbende holdt op at være effektiv. Flere permanent hårfjerning behandlinger er tilgængelige i form af laser hårfjerning og elektrolyse. Begge typer af behandlinger ødelægger hårsækkene evne til at regrow hår.


        

Udgiv min kommentar