Fantacine.com

Herpes typer

Herpesvirus typer eller HHV er nummereret fra 1 til 8 og forårsage forskellige former for lidelser hos mennesker, såsom genital herpes, skoldkopper, helvedesild og andre hudsygdomme.

Herpes typer

Herpes er en seksuelt overført sygdom (STD), der overvejende skyldes herpes simplex virus af type 1 og type 2.
Der er også forskellige klasser af viruset tilhører typer 1 til 8, der forårsager forskellige lidelser og symptomer, der kræver forskellige behandlinger og medicin.

HHV1

HHV 1 - Dette forårsager kold og sår omkring munden og er også kendt som Herpes Simplex Virus 1 HSV 1.Dette virus kan også forårsage genital herpes.

HHV2

HHV 2 - også kendt som herpes simplex virus 2 eller HSV 2, det typisk forårsager genital herpes.

HHV3

HHV 3 - Dette er også kendt som varicella zoster virus og er kendt for at forårsage skoldkopper. Det medfører også herpes zoster eller helvedesild - en tilbagevendende hudinfektion.

HHV4

HHV 4 - Dette er også kendt som Epstein-Barr virus og forårsager mononukleose eller "kysse sygdom". Det er en smitsom infektion, der overføres gennem spyt, når kysse.

HHV5

HHV 5 - også kendt som cytomegalovirus-CMV forårsager mononukleose. Det kan også seksuelt overførte, forårsage infektioner i nyfødte og bliver også en årsag til hepatitis.

HHV 6 - Denne virus forårsager roseola, en virusinfektion forårsager hududslæt og høj feber især hos små børn.

HHV 7 - Dette er en nyopdaget virus meget ligner HHV 6 og forårsager også roseola.

HHV 8 - er et nyligt opdaget virus og findes i tumorer kaldes Kaposis sarcoma- KS. Disse tumorer findes normalt i mennesker, der lider af AIDS og HHV8 kan også forårsage andre former for kræft.


        

Udgiv min kommentar